avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcție pe terenul altei persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcție pe terenul altei persoane

Acum de vreo 20 de ani, a fost donat de către bunicii mei tatălui meu un teren pentru construirea unei clădire. În momentul de față, după moartea tatălui meu, bunicii au dat-o pe mama mea la judecată deoarece terenul se află sub numele lor. Care sunt opțiunile noastre în acest caz? Putem rezolva prin demolare sau suntem obligati să cumpărăm terenul?
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
Fetita00, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fetita00 , utilizator 23:04, 17 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie să cumpărați terenul. Puteți invoca un drept de superficie asupra lui.
Multumesc raspunsul!
In cazul in care parintii mei au cumparat un teren de la bunicii mei, dar momentan zicea o alta persoana ca terenul nu a avut pe numele bunicilor atunci ce pot sa fac parintii mei? (au dat bani pentru acest teren.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa veche netrecuta in acte la donatie si succesiune GabrielIulian GabrielIulian Va rog sa ne ajutati cu cateva lamuriri legate de urmatoarea situatie (intrebarile apar la final): Un teren a fost cumparat de unchiul U.S. impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire--am nevoie de sfatul d-voastra ContSters180206 ContSters180206 Buna seara Casa este pe numele bunicilor mei. Dupa moartea lor, mama mea este singura mostenitoare. Mama mea are 2 copii (pe mine(fiul) si pe sora ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport alx_alx77 alx_alx77 am urmatoarea situatie, sotia mea a primit acum 5 ani o donatie de la bunica ei respectiv mama ei a unui teren, donatia a fost in numele ei si a fratelui ei, ... (vezi toată discuția)