avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, mă poate ajuta cineva, vă rog cu niste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, mă poate ajuta cineva, vă rog cu niste sfaturi! ...

Bună ziua, mă poate ajuta cineva vă rog cu niste sfaturi!
Sunt căsătorită de 6 ani și încerc să îmi salvez familia dar nu mai am nici-o opțiune!
Cred că sunt într-o relație toxică,soțul are probleme cu băutura,nu vrea sub nici-o forma să se trateze. Avem 2 copiii împreună(6ani băiatul și 4ani fata), țipă într-una la copiii,se joacă iresponsabil cu ei,nu este mulțumit niciodată de ceea ce fac copiii,nu îi place comportamentul lor indiferent de situație,de fiecare dată dă vina pe mine că nu știu să îi educ,apoi mă înjură și mă face să mă simt ultimul om... El o lună este plecat și luna când este acasă se comportă așa cum v-am zis mai sus. Acum este plecat și nu îi mai răspund la telefon pt că sunt supărată pe el ,dar el insistă cu telefoanele cred că îmi dă peste 30 de apeluri/zi ,mi-a scris in mesaje să îi pregătesc actele când vine acasă (cred că cele de divorț),eu una nu aș vrea divorțul sincer îmi este frică pentru că odată mi-a zis "decât să știe că ne are cineva mai bine ne omoară"...HELP!!!
Nu știu ce să fac in această situație...
Vă rog îndrumați-ma!
Casa unde locuim este bun comun.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:10, 22 Aprilie 2024
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți opțiunea sa divorțați, obțineți domiciliul copiilor la dvs,,,custodie comuna"pensie de întreținere pt cei doi copii etc.Aveti optiunea sa solicitați ordin de protecție dacă va agresează fizic, psihic ,verbal pe dvs ,copii etc.Aveti opțiunea sa discutați cu un av pt a intelege ce drepturi,aveți,cum decurge procesul,cât durează,ce costuri sunt etc.Aveti mai multe opțiuni totul e sa aveți curaj și sa acționați.Si în ipoteza nefericita în care nu realizați venituri ,dacă va ajuta familia,găsiți un acoperiș deasupra capului tot aveți opțiuni sa nu mai spun dacă aveți un job,un salariu decent etc.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere că soțul este abuziv și relația dvs. foarte conflictuală, cred că cea mai sănătoasă opțiune atât pentru dvs., cât mai ales pentru copii este divorțul. Dacă veți solicita și obține ca dvs. să rămâneți în apartament, veți fi obligată să-i achitați soțului jumătatea lui. Situațiile de acest gen sunt complexe, cel mai bine este să mergeți la un avocat pentru a vă da toate informațiile în mod concret.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul, ca si cele dinainte este DIVORTUL. Exista viata si dupa divort, acesta fiind un nou inceput. Dependenta de bautura e foarte greu de tratat, poate chiar imposibil. Veti incasa pensie alimentara, copiii vor creste, iar dumneavoastra va veti putea reface viata, care nu se termina aici. Va spun din experienta unei persoane apropiate, nu pot oferi detalii aici. Fruntea sus, si succes!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum au spus toti voi spune si eu Divortul. Insa afirmatia lui ca ,, mai bine va omoara,, ma face sa va sugerez inclusiv ORDIN DE PROTECTIE.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa divortati , asta sa faceti . Continuarea unei astfel de casnicii face rau in primul rand copiilor si apoi dumneavoastra .

Alte discuții în legătură

Poate tatal obtine custodia copiilor daca mama pleaca de acasa?? 9765 9765 As vrea sa divortez am 3 copii dar imi e foarte frica sotul este foarte violent si nu o sa accepte sa divortam imi e si frica sa i spun ..ne ameninta de multe ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. sunt ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt in curs de divort,după ce sotul meu a fost f violent cu mine,fiind insarcinata și in ... (vezi toată discuția)