avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, mă poate ajuta cineva, vă rog cu niste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, mă poate ajuta cineva, vă rog cu niste sfaturi! ...

Bună ziua, mă poate ajuta cineva vă rog cu niste sfaturi!
Sunt căsătorită de 6 ani și încerc să îmi salvez familia dar nu mai am nici-o opțiune!
Cred că sunt într-o relație toxică,soțul are probleme cu băutura,nu vrea sub nici-o forma să se trateze. Avem 2 copiii împreună(6ani băiatul și 4ani fata), țipă într-una la copiii,se joacă iresponsabil cu ei,nu este mulțumit niciodată de ceea ce fac copiii,nu îi place comportamentul lor indiferent de situație,de fiecare dată dă vina pe mine că nu știu să îi educ,apoi mă înjură și mă face să mă simt ultimul om... El o lună este plecat și luna când este acasă se comportă așa cum v-am zis mai sus. Acum este plecat și nu îi mai răspund la telefon pt că sunt supărată pe el ,dar el insistă cu telefoanele cred că îmi dă peste 30 de apeluri/zi ,mi-a scris in mesaje să îi pregătesc actele când vine acasă (cred că cele de divorț),eu una nu aș vrea divorțul sincer îmi este frică pentru că odată mi-a zis "decât să știe că ne are cineva mai bine ne omoară"...HELP!!!
Nu știu ce să fac in această situație...
Vă rog îndrumați-ma!
Casa unde locuim este bun comun.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:10, 22 Aprilie 2024
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua. ce simplu sfatuiesc unele persoane, doar nu e viata lor, nu sunt copii lor, nu sunt bunurile si munca lor, nu ei vor relationa in continuare in spatiul public atat individual cat si in aria copiilor ...
va propun consiliere eventual suport din partea politiei, spun asta deoarece simt ca nu doriti o viata singura, nu doriti alta persoana in viata copiilor - ceea ce mi se pare exceptional .
cu siguranta sotul are momente si de alta natura, profitati si alaturati-i calea catre copii si catre dvs.
schimbati mediul, puneti copii pe primul plan, participati si gasiti cauza situatiilor neplacute, nefiresti ale sotului.
tineti totusi garda sus si solicitati o supraveghere din partea unei rude, de preferinta din partea sotului.
va urez numai de binee !!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar nu e viata lor, nu sunt copii lor, nu sunt bunurile si munca lor, nu ei vor relationa in continuare in spatiul public atat individual cat si in aria copiilor ...

tocmai, e un sfat din afara si de la distanta, vezi mai bine

soțul are probleme cu băutura,nu vrea sub nici-o forma să se trateze.

o relatie in asemenea conditii, nu e o relatie decat toxica.
si tocmai calea divortului e calea pt a pune copiii pe primul loc pt ca ei nu trebuie sa stea in tensiune, certuri si betii.


spun asta deoarece simt ca nu doriti o viata singura, nu doriti alta persoana in viata copiilor - ceea ce mi se pare exceptional .

nu domnu, ci de frica

eu una nu aș vrea divorțul sincer îmi este frică pentru că odată mi-a zis "decât să știe că ne are cineva mai bine ne omoară"...HELP!!!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca prima data trebuie sa rezolvati problemele emoționale și aveți nevoie, în primul rand, de sprijin psihologic în acest sens. Trebuie sa va hotărâriti dacă acceptați situația asa cum este sau va asumați despărțirea cu tot ce presupune, dar aceasta decizie numai dvs o puteți lua, nimeni, nici cunoscut nici necunoscut, nu va poate spune ce sa faceți.
Opțiunile juridice generice, în situația prezentata de dvs, sunt: plângerea penala pentru amenințare sau violenta în familie, ordin de protecție, divorț.
Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi!
Din păcate varianta este DIVORȚUL,nu se mai poate face nimic ,adică nu mai pot să fac nimic din ceea ce ține de mine.
Dacă îmi iau copiii și plec din casa care este bun comun să evit certurile și jignirile și în acest timp să bag divorțul, suport consecințe?
Mi s-a spus că nu pot pleca de capul meu așa pentru că sunt și copiii lui.
Aș vrea să plec și să îi las spațiu să plutească in fericirea lui.
Mulțumesc anticipat!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca puteti pleca cu copiii sau puteti sa nu plecați ci sa dati pe el afara. Cereti un ordin de restrictie de la judecatorie. Aveti dovada ca e violent, ca va amenință?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate tatal obtine custodia copiilor daca mama pleaca de acasa?? 9765 9765 As vrea sa divortez am 3 copii dar imi e foarte frica sotul este foarte violent si nu o sa accepte sa divortam imi e si frica sa i spun ..ne ameninta de multe ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. sunt ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt in curs de divort,după ce sotul meu a fost f violent cu mine,fiind insarcinata și in ... (vezi toată discuția)