avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retragere din salariu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retragere din salariu

buna seara, problema mea e urmatoarea si as dori tare mult daca ma poate lamuri cineva si daca exista vreo solutie. sunt cadru didactic si in toamna cand mi s-a dat postul am intrebat daca voi fi platita calificata avand in vedere ca am terminat facultatea de 3 ani. ei au spus ca da si ca nu v-a fi nici o problema. am stat linistita pana sapt trecuta cand mi-a venit decizia in care scrie ca sunt necalificata. acum dn directoare imi cere sa ii dau banii inapoi din salariul pe care l-am luat pana in decembrie, salariu de calificat de 800 ron. acum salariul de necalificat e de 500 ron din care sa imi ia esalonat bani din el pana isi recastiga banii. este posibil asa ceva avand in vedere ca nu am avut nici o vina? cei care au gresit ar trebui sa plateasca, adica cei care mi-au dat un salariu pe baza a ce? ei nu s-au uitat in acte pana la urma? pot face ceva ? va rog tare mult sa imi raspundeti. avand in vedere ca sunt multi bani dintr-un salariu foarte mic. va rogggggggg dati-mi o speranta.:(
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:03, 1 Februarie 2010
Daca decizia nu are niciun temei legal, aceasta trebuie tratata ca atare. In contractul individual de munca pe care l-ati incheiat cu angajatorul, sa presupun ca ati fost incadrata pe un post ce necesita munca calificata cu studii superioare si daca este asa, acel contract va apara de abuzurile angajatorului!
ideea e ca nu mi-au dat inca CIM-ul la semnat deoarece nu au avut timp cred. zilele trecute chiar mi-au spus ca bine ca nu au completat nimic in carnetul de munca si ca o sa imi dea sa semnez cim-ul saptamana aceasta. eu practic neavand inca contractul semnat nu stiu daca se mai aplica ceea ce imi spuneti d-voastra. desi banuiesc ca as putea sa le cer initial sa imi dea la semnat cim-ul cu salariul de calificat ca sa poata apoi sa imi refaca contractul de necalificat si apoi sa imi retraga banii nu?
si daca nu voi semna contractul? cum sa procedez ca sa nu imi ia din salariu suma pe care mi-au dat-o ei in plus?
Sa lucrati timp de 5 luni in invatamant fara cim este extrem de grav, culpa fiind aproape exclusiva a angajatorului. Normal, contractul de individual de munca se incheie in termen de 20 de zile de la angajare, un examplar al acestuia inmanandu-se angajatului dupa semnare. Sesizati ITM-eul despre aceasta problema!
dar cum scap eu sa nu le dau banii inapoi? intre timp doamna de la resurse afland de ceea ce mi se intampla mi-a gasit un alt post de calificat . acum ei vor sa ma duc in continuare sa isi recupereze banii si sa ma descurc cum pot. acesta imi este oful. vreau sa ma lase sa plec si cu asta basta. cum?
Stimat(a) dragulin alin, sunteti intr-un cerc vicios in care va complaceti si... a venit rezolvarea?! Despre altceva nu se poate discuta...

Alte discuții în legătură

Legalitatea unui cim in regim de plata cu ora,in invatamantul preuniversitar irina2805 irina2805 Buna! Sunt profesor suplinitor calificat, cu CIM pe perioada determinata. Pentru anul acesta nu am avut post pt concurs, dar am primit 68% din norma didactica ... (vezi toată discuția)
O problema ne mai intalnita de nimeni - ajutor!!! suntem disperati msanyix msanyix Este vorba despre un caz intamplat cu prietena mea. Ea lucreaza la o firma unde este angajata ca si muncitoare calificata in functia de montator jucarii. ... (vezi toată discuția)
Somaj fara decizie de incetare a contractului??? catanamihaela catanamihaela Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutatisi pe mine cu un raspuns. In anul scolar 2010- 2011 am predatla o scoala generala. Contractul meu a fost pe perioada ... (vezi toată discuția)