avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Bună seara,dacă ma puteți ajuta cu un sfat va mulțumesc.
În urma cu câțiva ani ,mai precis vreo 18 ,concubinul soacrei fiind împreună de 25 de ani a cumpărat o garsoniera trecându-și consoarta cu cotă 1/1 din imobil
Problema este ca el a decedat de vreo 13 ani și noi lam îngropat fiind ca tatăl nostru iar de partea cealaltă a succesorului nu sa cerut nici o pretenție și nici nu sa oferti deși ceilalți frați care mai trăiau au spus ca lor nu le trebuie nimic ca ei nu fac nici o succesiune.Prin urmare nu mai trăiește nici unul dar are cam 35 de nepoti prin toată lumea.
Un vocat a sfătuit-o sa aștepte 10 ani după care întra din oficiu în drepturi dar după 10 ani legea sa schimbat prin urmare a așteptat degeaba și în acest timp am și modernizato, plus, toate cheltuielile luând în considerare ca socra are Parchinson am cumpărat jumătatea din imobi de la dinsa continuând să platesc în continuare ca și până acum.
Cum as putea proceda sa intru în posesia totala al imobilului având în vedere ca legile se schimba de azi pe mâine,...Mulțumesc pentru eventualele sfaturi
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023
Gheorghe precup, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:40, 3 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți.
Trebuie dezbătută succesiunea după concubin, moștenitori fiind nepoții.
Chiar și dacă nu ar mai avea rude deloc, succesiunea ar fi vacantă și ar lua-o statul.
Dar, dvs care nu sunteți deloc rude cu el, nu aveți cum sa intrati în proprietate.
Am inteles bine “ trecandu-si consoarta cu cota 1/1 din imobil “ ? in actul de vanzare-cumparare figureaza ca proprietar soacra dvs. ? asa ar reiesi din ceea ce ati scris . Daca e asa , garsoniera nu intra in mostenirea lasata de cel decedat , ca nu era proprietar , e bunul soacrei dvs. Bunurile cumparate in timpul concubinajului nu au regimul de bunuri comune ca cele din timpul casatoriei , ci sunt ale celui/ celor trecuti in act , pe cote . Ori , soacra dvs. figureaza cu cota de 1/1 , asta insemnand TOT imobilul .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si mie mi-a sărit în ochi, dar cred ca a scris greșit. Bănuiesc ca avocatul ala s-a uitat pe contract.
Apoi...notarul unde s-a efectuat vânzarea intre soacra și copii, bănuiesc ca daca se putea, o cumpărau pe toată.

"aștepte 10 ani după care întra din oficiu în drepturi"
Nu a existat niciodată asa ceva.

Decât sa alergați după nepoti, mai bine o stăpâniți asa sau dacă si cand se declara vacanta, o cumparati de la primarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
Am scris greșit, au parte egală din imobil și cum ar trebui sa procedez în continuare,după plata atâtor ani să aștept să între statul în drept și restul plăților către stat și asociatie să se șteargă cu buretele să nu mai pun investiția?
Mai plătesc 20 de ani partea răposatului ca și cum ar fi un întreg după care statul întra în drepturi fără nici o cheltuială, adică plătesc 25 de ani impozit către stat ceea ce va fi al lor după care sa ma rog sa mi-l vândă mie?

gi-jane2 a scris:

Si mie mi-a sărit în ochi, dar cred ca a scris greșit. Bănuiesc ca avocatul ala s-a uitat pe contract.
Apoi...notarul unde s-a efectuat vânzarea intre soacra și copii, bănuiesc ca daca se putea, o cumpărau pe toată.

"aștepte 10 ani după care întra din oficiu în drepturi"
Nu a existat niciodată asa ceva.

Decât sa alergați după nepoti, mai bine o stăpâniți asa sau dacă si cand se declara vacanta, o cumparati de la primarie.

Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
Gheorghe precup, utilizator
Sau puteți cauta nepoții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Camyelia Camyelia Cum se împart bunurile după decesul concubinul ui? Timp de 23 de ani concubin și în ultimele 7 luni de viata soț. (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)