avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Lucrez la o firma privata, program de L-V, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Lucrez la o firma privata, program de L-V, 8 ore/zi. ...

Buna ziua. Lucrez la o firma privata, program de L-V, 8 ore/zi. Concediul anual este de 20 zile. In unele zile cand nu este de lucru, plec mai repede acasa, dar in altele trebuie sa stau peste programul de 8 ore sau sa merg si sambetele.
Intrebarea mea este, avand in vedere ca am fost sambata trecuta la serviciu, seful m-a pus sa aleg intre a avea liber o zi de luni, sau a avea de 1 decembrie (care in mod normal este liber, cel putin la bugetari). In domeniul privat cum se procedeaza in acest caz? Mentionez ca in contract nu e specificat.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 19 Noiembrie 2023
Este corect ce v-a propus seful dvs ... dvs va trebui sa alegeti ziua libera.
Si atunci daca imi iau ziua de luni liber (pentru sambata lucrata), sa inteleg ca de 1 decembrie cand in mod normal este liber daca voi lucra, iar va trebui sa imi aleg alta zi libera?
Multumesc
Ziua de 1 Decembrie este zi libera pentru toata lumea, sector bugetar sau privat, cu exceptia locurior de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sambete lucrate gratis gabitza73 gabitza73 Seful ne-a anuntat ca vom lucra sambetele neplatite din urmatoarele motive: 1- daca nu se realizeaza norma saptamanala 2- daca o impune termenul de ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a lucra in zilele de sarbatoare legale ACTIVBIT ACTIVBIT in conditiile in care in regulamentul de ordine interioara si contractul colectiv de munca se prevede in mod explicit ca pentru orele de lucru in zilelelde ... (vezi toată discuția)
2 mai recuperat in zi de sambata merepere merepere buna ziua. i compania unde lucrez a decis recuperarea zilei de 2 mai intr-o zi de sambata. in aceste conditii in ziua de sambata se lucreaza 8 ore? multumesc (vezi toată discuția)