Buna ziua,am depus recent actele de divort,plus evacuare(avem un copil de 6 ani,ia mai are o fata de 12 ani din alta casatorie)sub nici o forma nu mai putem sta impreuna,cat poate dura procesul de divort,sau in cat timp poate fi evacuata din casa mea,casa construita de mine prin 2008,multumesc mult
Nu va poate da nimeni o durata caci depinde pe de o parte de cum sunt formulate cererile in dosar, daca vine si sotia cu ceva pretentii proprii, mai ales ca aveti si evacuare.
Depinde si de incarcatura instantei, daca sunt judecatori care sa solutioneze cat mai repede (caci sunt judecatorii in tara cu unul sau doi judecatori).
Oricum dupa pronuntare mai exista si calea de atac a apelului, asa ca eu una nu cred sa terminati mai devrme de 2 ani minim, daca se exercita si cai de atac,
Mai bine rezolvați divorțul și ulterior mergeți pe procedura speciala a evacuării care se judeca relativ repede.Nu știu cine v a sfătuit, dacă aveți sau nu av dar din punctul meu de vedere ați ales varianta mai complicata..
Atunci mergeți pe mâna avocatului,probabil a avut informațiile necesare de la dvs pt a alege varianta respectiva.In ceea ce privește urgentarea deja sunt instante in provincie care acorda termene după un an de la data introducerii acțiunii datorita nr mare de magistrați care s au pensionat,a volumului de munca etcetc.