avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare anticipată parțială. Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare anticipată parțială. Bună ziua! Persoanele cu decizie de pensionare anticipată parțială, ...

Bună ziua!
Persoanele cu decizie de pensionare anticipată parțială, pot continua activitatea în baza contractului de muncă inițial, în condițiile în care aleg să nu comunice angajatorului emiterea deciziei de pensionare?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 19 Noiembrie 2023
Asta cu riscul că pensia va fi suspendată și CASA de pensii locală își va recupera banii plătiți deja prin poprirea conturilor și executare silită.
Cu aceasta ocazie se va supăra și angajatorul rău de tot, că i-au fost ascunse informații despre pensionare.
Nu pot continua..dacă ascundeți asta înseamnă că veți suporta consecințele legii privind munca nedeclarata (la negru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata si angajare dijmarescu dijmarescu Buna ziua! Am urmatoarea situatie, va rog sa ma ajutati O persoana a depus dosarul pentru pensionare anticipata partiala. Inca nu a iesit decizia. Intre ... (vezi toată discuția)
Comunicare decizie pensionare ioangara ioangara Buna ziua.Ce obligatie am la primirea deciziei de pensionare pt limita de varsta,52 ani,potrivit art 57 din 263/2010,personal cercetare cu peste 15 ani in zona ... (vezi toată discuția)
Solicit un raspuns competent metulica metulica as vrea sa stiu daca in cazul in care ma pensionez partial anticipat sau anticipat exista o cale legala de a lucra la o firma fara a fi renumerat multumesc (vezi toată discuția)