Nu vă agitați inutil. Dvs. sunteți aici în poziția de forță. Probabil că vrea să evite să mai pățească ce a pățit cu vechiul chiriaș și își pregătește marja de negociere: renunț la treaba cu parchetul dacă plecați și sunt plătite toate datoriile.
Vine iarna, chiriașul nu mai poate fi evacuat până în martie, dacă-mi amintesc eu bine. Deci dacă vă mai pisează la cap cu parchetul îi puteți spune: vrei să joci murdar?, okay, o să plec în martie, nu mai plătesc nimic până atunci, și o să te judeci cu mine pentru chiria și întreținerea restantă. Cu astfel de șmecheri trebuie adoptată o poziție dură.
Și dacă ați văzut cu cine aveți de a face, când plecați semnați împreună o minută, care să se încheie cu aserțiunea: la momentul încheierii prezentei, nicio parte nu mai are nicio pretenție.
kirinom a scris:
Am luat in chirie un apartament acum 3 ani. Proprietara s-a trezit ca vrea sa vanda apartamentul, dar acum imi cer bani sa le platesc si parchetul dintr-o camera. Mi-au spus ca l-am stricat eu si ca i-am schimbat si culoarea( de la prea mult spalat) dar parchetul era la fel din prima zi, se si vede in spatele dulapului aceeasi culoare. Apartamentul nu este la prima chirie, si din ce am inteles ultimii chiriasi nici macar nu platisera intretinerea pe luni bune. Legal sunt obligat sa platesc atata timp cat nu l-am stricat eu? Se poate dovedii? Sunt niste poze de prin 2012 unde parchetul arata bine dar cine stie cati chiriasi a avut pana la mine si ce i-au facut.