avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minori - caz special
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minori - caz special

Buna seara,

Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama.
Divortul s-a pronuntat din culpa comuna cu incredintarea minorilor spre crestere si educare catre mama.
De asemenea am reusit sa fac partajul notarial al apartamentului in care locuiam impreuna cu copii cu plata unei sulte chit ca apartamentul fusese cumparat de catre mine prin mijloace proprii dar nu am mai dorit sa o lungesc in instanta.
In acest moment fosta nevasta impreuna cu copii locuieste cu parintii ei in locuinta acestora. Ancheta sociala in timpul derularii procesului de divort s-a facut la domiciliul comun , care acum imi apartine in intregime, fosta sotie nevand unde sa stea cu copii decat in locuinta parintilor ei.
Problema este ca "sotia" a interpretat sentinta de divort in proportie de 100% in favoarea ei in ce priveste copii. Nu ma lasa sa iau legatura cu ei, nu vrea sa ii lase cu mine, sub pretextul ca i-au fost incredintati si ca nu am cerut program de vizitare.
Personal am considerat ca este mai utila o intelegere decat o supervizare a acestei intelegeri de catre instanta.
Ce pot sa fac ?
Pot sa cer custodia copiilor ? pot sa cer ca ei sa locuiasca si cu mine conform unui program? Mentionez ca mama lor face tot posibilul ca proprii mei copii sa nu se mai intalneasca nici cu mine si nici cu parintii mei din simplul motiv ca se considera unica beneficiara a copiilor.
Mai mult, le explica copiilor ca i-am dat afara si ca nu ma intereseaza soarta lor.
Baietii au 5 si resp. 3 ani.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac ?
Sa cer ancheta sociala ?
Sa deschid proces de custodie ?
Sa cer program de vizitare ?
De asemenea vreau o recomandare pt un avocat specializat in aceste probleme la tm.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dia_dia45 , utilizator 22:49, 4 Februarie 2011
Buna seara!
Va felicit pentru faptul ca ati putut ,intr'un fel, sa incheiati partaj doar intre dv, partile. Ati scapat in felul asta de niste cheltuieli titanice si de un stres si mai si.
Sotia dv nu poate fi copiilor.
Copiii nu sunt niste bunuri personale de care poate beneficia un singur ex'sot.
Iar dv, ca si parinte aveti dreptul la un program de vizita,pe care, stabilit printr'o hotarare judecatoreasca, mama nu'l va putea incalca.
D'na adutescu v'a dat doar un ex de program de vizita.
Dv stati de vorba cu avocatul si acesta va v'a indruma sa optati pentru ce e mai bine pentru dv
Avand in vedere ca sotia dvs.nu va permite sa va vedeti copii, nu aveti la indemana decat obligarea acesteia pe calea unei actiuni respectiv "legaturi personale cu minorul "actiune intemeiata pe disp.art.43 al.3 rap.la art.97 c.fam.
Nu stiu ce varste au exact copii dvs. insa in principiu o cerere de renicredintare minori poate fi promovata lasand sa treaca minim un an de la pronuntarea hotararii prin care au fost incredintati mamei, tocmai pentru a dovedi ca imprejurarile avute in vedere la pronuntarea hotararii s-au schimbat.Sunt mai multe aspecte de discutat in cazul unei reincredintari.Daca mai sunt nelamuriri reveniti.
Sunt slabe sperante sa ii poata fi incredintati minorii.
Doar daca minorii pot fi audiati si spun ca vor sa stea cu tatal,sporesc intr'un fel sansele de castig
Insa un program de vizitare minori trebuie sa ceara neaparat.
!!! Avand in vedere ca eu sunt persoana in cauza despre care vorbesti dumneata, adica eu sunt fosta sotie, pot sa va spun doamnelor si domnilor ca acest individ nu numai ca abereaza cu minciunile lui dar ma si pune intr-o situatie in care ar trebui sa-mi dau seama daca este sau nu debil mintal. Deci acei copilasi minori de care vorbeste dumnealui au fost mereu cu el, adica au fost lasati sa-i ia cand a vrut tata lor, au fost lasati sa vorbeasca cu el cand a dorit dumnealui , au fost dusi si la parintii lui cand ori de cate ori a dorit aceasta, deci copiii nu au avut niciodata nici un fel de restrictie, dar dumnealui doreste ceva ceva ce mie mi se pare putin deplasat si anume sa nu-mi fac program cu copiii niciodata si sa fiu mereu prompta si la dispozitia lui. Deci asa ceva nu se poate, suntem oameni si daca doreste sa ia copiii vreodata ma gandesc ca-si poate si el programa asta macar inainte cu cateva ore sau cu o zi, de ce nu..
Cat despre incredintarea minorilor, da, copii imi sunt incredintati mie, deci eu sunt tutorele legal al copiilor si deci eu sunt persoana care ma voi ocupa de cresterea si EDUCAREA lor, asta dumnealui ar fi trebuit sa stie cand a divortat si mi i-a intredintat mie ca nu va mai avea nici un drept in leg cu educare, scoala etc. Iar din ceea ce a spus dumnealui in leg cu copii nu este absolut nimika adevarat caci el si-a parasit copiii timp de trei luni si nu s-a mai interesat de soarta lor, plus ca in ultimul an cand am ramas in acel apt, el nu s-a mai ocupat deloc de copii, ba chiar mai mult i-a ignorat total, copiii fiind foarte afectati de aceasta atitudine a tatalui lor. Desigur aletele erau atunci prioritatile lui... Iar creierul copiilor nu se spala de catre mama, asa cum ai relatat tu ci copiii se duc la terapie la psiholog in aceste cazuri daca nu stiai, ceea ce au si facut.
In fine, pt abandon de minori si incredintarea acestora fara a cere macar un program de vizita eu zic ca nu era cazul sa ceri sfaturi pe acest forum, draga domnule... iar atitudinea dumitale lasa de dorit.
Daca doresti sa ceri sfaturi, foarte bine, dar macar relateaza FAPTE REALE, nu aberatii caci induci oamenii in eroare............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)
Vizitare minori mami76 mami76 Buna ziua, vreau sa divortez dar in urma casatoriei au rezultat 2 copii,unul de 1 an jumate si celalalt de 3 ani. Pot cere instantei ca tatal sa nu poata sa ii ... (vezi toată discuția)