avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare minori

Buna ziua, vreau sa divortez dar in urma casatoriei au rezultat 2 copii,unul de 1 an jumate si celalalt de 3 ani. Pot cere instantei ca tatal sa nu poata sa ii ia in alta localitate, ci sa ii viziteze in orasul unde locuiesc copii? mentionez ca nu vreau sa-i indepartez de tatal lor ci doar sa nu le faca mai mult rau pt ca ei nu vor sa stea cu el deoarece venea la noi 2 zile pe luna. Macar pana se vor face mai mari si vor pricepe ca ii va duce mai departe si ca seara nu vin acasa. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mami76 , utilizator 17:44, 5 Februarie 2010
buna ziua!
puteti invederea instantei aceast deziderat al dvs, iar instanta va aprecia functie de varsta copiilor+celelalte probe care se vor administra in cauza daca este oportun pt minori.
Puteti solicita un program de vizitare minori si in functie de "interesul superior al minorilor", instanta poate incuviinta ca minorii sa nu poata parasi localitatea de domiciliu.
Bine ar fi sa inteleaga si tatal lor acest lucru...si de comun acord sa stabiliti programul vizitare minori, astfel incat acestia sa nu aiba de suferit.
Cu siguranta puteti solicita instantei ca vizitarea minorilor de catre tatal lor sa se efectueze in cadrul unui anumit program doar la domiciliul minorilor (domiciliul dvs.)
Avand in vedere varsta frageda a ambilor minori instanta va incuviinta modalitatea propusa de dvs.

Motivatia, in schimb, ar trebui sa fie alta.
Va sfatuiesc sa renuntati la idee ca tatal ar putea sa le faca rau copiilor deoarece ar fi putin credibila. In plus este si in interesul copiilor sa nu se abandoneze relatia cu celalalt parinte, cu tatal.

Puteti argumenta cerere dvs prin varsta frageda, printr-un anumit program de crestere si educare, prin riscul de imbolnavire, prin riscul deplasarii in alta localitate, s.a.m.d.
Am pus aceasta problema deoarece l-am lasat afara cu fata de 3 ani si dupa 15 mine s-au intors deoarece nu mai vroia sa tea cu el. El mi-a spus,eu n-am nici o treaba.el stie ca fetele nu vor sa stea cu el dar probabil va vrea sa se razbune pe mine ca vreau sa divortez...nu vreau sa fiu rau intentionata...
Incerc doar sa va ajut.
In practica, instantele considera ca minorele nu pot avea la varsta de un an, respectiv trei ani, pareri proprii, obiective si nici ca parintele caruia ii sunt incredintati poate presupune in locul lor.
Daca minorele ar fi avut varsta de peste 10 ani ar fi fost ascultate de instanta in camera de consiliu si astfel judecatorii ar fi avut posibilitatea sa constate personal imprejurari precum cele la care dvs faceti referire.
Nu uitati ca dreptul parintelui caruia nu i s-au incredintat minorii de a avea legaturi personale cu acestia izvoraste din obligatia legala de a participa la cresterea si educarea copiilor sai.

Alte discuții în legătură

Program de vizitare a minorului nicoleta15 nicoleta15 Buna seara! Am divortat anul trecut in luna iulie, minorul rezultat in urma casatoriei (care avea 10 luni la data respectiva)findu-mi incredintat. Tatal ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori - caz special sictiran sictiran Buna seara, Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama. ... (vezi toată discuția)
Renuntare/decadere din drepturile parintesti ContSters168482 ContSters168482 Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic ... (vezi toată discuția)