avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare minori

Buna ziua, vreau sa divortez dar in urma casatoriei au rezultat 2 copii,unul de 1 an jumate si celalalt de 3 ani. Pot cere instantei ca tatal sa nu poata sa ii ia in alta localitate, ci sa ii viziteze in orasul unde locuiesc copii? mentionez ca nu vreau sa-i indepartez de tatal lor ci doar sa nu le faca mai mult rau pt ca ei nu vor sa stea cu el deoarece venea la noi 2 zile pe luna. Macar pana se vor face mai mari si vor pricepe ca ii va duce mai departe si ca seara nu vin acasa. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mami76 , utilizator 17:44, 5 Februarie 2010
Buna ziua!
Dl av florinraican v'a sfatuit f bine. Nu ar trebui sa mentionati in fata instantei ca tatal ar putea face rau copilelor ptr ca v'a considera ca de fapt dv aveti intentii rautacioase si vreti sa rupeti legatura minorelor cu tatal lor.
Trebuie sa convingeti instanta ca minorele,datorita varstei foarte fragede, sunt predispuse mai repede racelilor( ptr ca banuiesc ca racesc destul de repede, asa cum se intampla de fapt cu generatia juniora din ziua de astazi:am si eu 2 copii si stiu ce inseamna ), iar o deplasare in alta localitate ar fi mult prea obositoare si ar genera imbolnaviri dese. Ar fi bine sa aveti copii dupa retete , ca sa dovediti ca fetele sunt firave si predispuse la raceli frecvente(asta in cazul in care se intamppla asa).
;)Pe mine m'a ajutat , dovada aveam ca lipsea si de la gradinita, din cauza racelilor frecvente.
Este prea putin probabil ca tatal sa vrea sa discute cu dv despre programul de vizita, sa cadeti la invoiala fara a mai ajunge in instanta, data fiind situatia prezentata mai sus de dv.
Dar puteti obtine un program de vizita in prezenta dv, fara a fi nevoie sa fie vizita la domiciliu. Nu va obliga nimeni sa il primiti in casa, daca cumva nu considerati benefica prezenta sa in domiciliul dv.
Multumesc pentru sfat D-na Spiridon dar ce motiv sa invoc pt vizita in prezenta mea...doar pt ca copii nu vor sa stea cu el decat cand sunt eu...judecatorul o sa zica ca zic intentionat doar ca sa-l indepartez de copii...
Datorita faptului ca minorii au o varsta frageda si ca nu'si cunosc tatal atat de bine, nu ati observat cumva agitatie la micuti,nu plang cand ii ia tatal lor?
Daca da, atunci aveti grija ca la urmatoarea vizita sa aveti si un martor pe care sa va puteti baza la proces si sa sustina afirmatiile facute de dv, si anume ca minorii sunt mai linistite doar in prezenta dv, ca mama. Faptul ca sunteti si dv prezenta la vizita minorilor, asta nu inseamna ca ii indepartati pe copii de tatal lor, ci doar ca insuflati incredere si siguranta asupra copiilor, data fiind prezenta dv.
Judecatorul va aprecia asta la dv, deoarece, prin prezenta dv, doriti sa obisnuiti de fapt copii cu prezenta tatalui,pentru ca acesta sa poata sta cu copii sai si nu sa'i aduca acasa dupa 15 min.
multumesc pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare a minorului nicoleta15 nicoleta15 Buna seara! Am divortat anul trecut in luna iulie, minorul rezultat in urma casatoriei (care avea 10 luni la data respectiva)findu-mi incredintat. Tatal ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori - caz special sictiran sictiran Buna seara, Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama. ... (vezi toată discuția)
Renuntare/decadere din drepturile parintesti ContSters168482 ContSters168482 Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic ... (vezi toată discuția)