avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ma intereseaza daca un angajat cu contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ma intereseaza daca un angajat cu contract de munca ...

Buna ziua ma intereseaza daca un angajat cu contract de munca 8 ore pe zi ,40 pe saptamana
dar comform programului de munca a firmei este de 9 ore adica se recupereaza pauza de masa care este ofcial de o ora dar practic se sta doar jumatate de ora daca angajatorul procedeaza corect sau nu impunand acest program?
Cel mai recent răspuns: cedrick79 , utilizator 20:12, 1 Decembrie 2023
Programul este cel mentionat in c.i.m. .. daca aveti o ora pauza de masa, atunci acesta este timpul pentru acea pauza..este dreptul dvs de a sta o ora in pauza de masa.
Nu este mentionat in contractul de munca nici programul(mentioneaza vag 8 ore zi 40 saptamanal )nici pauza de masa interval orar etc
Dvs aveti mentionat durata timpului de munca , nu si repartizarea acestuia.

Daca in c.i.m. aveti mentionat 8 ore, atunci pauza de masa ar putea fi inclusa in acesta ... daca era stipulat 9 ore, cu pauza de masa o ora , atunci acesta era programul dvs.
Multumesc pt raspuns.O reclamatie catre ITM ar putea duce la indreptarea lucrurilor ?
Depinde de continutul sesizarii.

Alte discuții în legătură

Program 12 cu 12 Ionela Vasile Ionela Vasile Buna ziua. E legal sa lucrez 6zile din saptamana la program 12 cu 12? O saptamana de zi una de noapte? Si daca vreau sa plec intr-o zi la 8h imi opreste din ... (vezi toată discuția)
Este ceva ilegal in asta? Nimeni99 Nimeni99 Buna ziua.Momentan lucrez intr-o firma de Support IT iar programul de lucru este foarte ciudat.Adica lucrez 12 ore pe zi 4 zile pe saptamana consecutive, iar ... (vezi toată discuția)
Art 114 din cm nelamurire. FRD FRD Ma refer la faptul ca daca o societate desfasoara un program de lucu de 9 ore pe zi a cate 10 zile consecutive cu 4 zile libere se poate spune ca este ... (vezi toată discuția)