avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Prietena mea are un ajutor de la sotul decedat ,in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Prietena mea are un ajutor de la sotul decedat ,in valoare de ...

Prietena mea are un ajutor de la sotul decedat ,in valoare de 113 lei .Acest ajutor e dat pe legea 578/2004 . Cind sa dat indexarea in ianuarie anul asta de 12,5 s-a calculat pensia de drept da cu ajutorul de 113 lei .stiu ca ajutorul e o sima fixa si nu se mareste. Ce cauta ajutorul cumulat cu pensia. E legal pentru ca viitoarea marire va fi tot pensia+ajutorul ce ma sfatuiti ss fac? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:19, 22 Noiembrie 2023
Pensia de drept e contributiva si ajutorul e dat de alta lege. De ce judecatorii li se mareste pensia de contributivitate dar nu se mareste pensia ocupationala care e necontributivitate asa si aici se mareste pensia normala fara ajutorul de supravietuitor. De ce se indecseaza pensia cu ajutorul Am dat exemplu cu judecatorii. Ce trebuie facut. Va multumesc anticipat.

Ziceti dvs. “ ce cauta ajutorul cumulat cu pensia ...” CINE il cumuleaza ? Pensia e pensie , ajutorul e altceva . Doar daca e vorba de veniturile persoanei , atunci - intr-adevar - se cumuleaza , ca ambele sunt venituri . Viitoarea marire , daca va referiti la cresterea valorii punctului de pensie de la 01.01.2024 , sau de modificarea calculului pensiei de la 01.09.2024 , se refera strict la pensii , nu au treaba cu ajutorul sotului supravietuitor . Iar de facut , nu trebuie facut nimic , ca nu aveti ce ...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
Asa e cum a-ti spus dumneavoastra in ianuari 2024 cind se mareste punctul de pensie se mareste numai pensia pe contributivitate. corect? Dar ce fac ca in ianuarie anul asta adica 2023 s-a marit toate punctele de pensii cu 12.5% .prietenii mele i s-a marit pensia cu ajutorul dupa sot de 113 lei. Punctul de pensie se mareste nu si ajutorul care e venit.
Sa fac cerere la casa de pensie Pitesti sa remedieze greseala si sa dea din urma adica din ianuarie 2023? Si sa calculeze doar puncul de pensie al pensiei ei? Pot sa fac cerere de indreptare? Va multumesc anticipat. Mai mentionez ca in iamuarie 2023 a avut punctul de pensie 1586 si apoi sa facut 1785 lei punctul. Deci punctul se indecseaza.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
Bibi29, utilizator
Faceti acea cerere , si sa vedem ce va raspunde ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sotia a primit ajutor pe ntru sotie supravietuitoare si ... Bibi29 Bibi29 Daca sotia a primit ajutor pe ntru sotie supravietuitoare si are pensie de contribotate, iar cind se indexeaza pemsia e legal sase indexeze intreg venit adica ... (vezi toată discuția)
Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 ... Bibi29 Bibi29 Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 va primi 1281 de lei. Dar cum. In ianuarie anul asta a primit sub 1000 lei iar ca statul sa ... (vezi toată discuția)
2830 este pensia actuală, cât va fi după indexare cu 12.5 ... Rokvit Rokvit 2830 este pensia actuală, cât va fi după indexare cu 12.5 %in ianuarie 2023. Se adaugă și creșterea punctului de pensie?. Mulțumesc (vezi toată discuția)