Buna ziua,
In anul 2008, sotul meu a vândut o parte din actiunile detinute de el la o societate comerciala.
Contractul de vanzare a fost incheiat si autentificat de notar.
Societatea nu a recunoscut acest contract deoarece este contrar prevederilor statutului, conform carora actionarii au un drept de preemptiune in cazul vanzarii.
Sotul meu a ignorat acest lucru, notarul nu a verificat statutul si societatea a refuzat contractul.
Cumparatorul nu a solicitat in scris plata dividendelor, nici nu a depus contractul la societate ; la solicitarea verbala facuta prin persoane interpuse, in perioada imediat urmatoare vanzarii, i s-a comunicat motivul refuzului, iar acum, in 2023 a somat societatea sa ii vireze dividendele pe perioada 2008 - 2023.
Dividendele au fost varsate in continuare sotului meu, pâna in anul 2016.
In anul 2017, sotul meu a decedat si, de atunci pâna in prezent, dividendele respective, incepând cu 2017, se afla intr-un cont special al societatii, eu am refuzat sa le includ in succesiune, din motive de ordin moral.
Sumele anterioare anului 2017 nu mai exista, au fost folosite, deoarece, in urma refuzului societatii de a recunoaste contractul de vanzare, i se cuveneau sotului.
Acum 2 zile am fost contactata de cumparator care mi-a comunicat ca va face demersuri pentru recuperarea dividendelor.
Am raspuns ca nu am nimic impotriva, banii sunt in contul societatii dar, dumnealui doreste si sumele dinaintea decesului sotului meu.
Intrebarea mea este : sunt eu obligata sa ii platesc acele dividende, se poate indrepta impotriva mea ?
Va multumesc.
Cu respect,