Buna ziua.
Unchiul meu a decedat.
Are 3 imobile, iar asupra unui imobil i-a lăsat unei foste soții(nu cea cu care era căsătorit la momentul decesului) prin testament, dreptul de uz fruct viager.
Ținând cont, că unchiul meu are 4 moștenitori legali(soția+3 copii), beneficiara uzului fruct viager are nevoie de acordul moștenitorilor pentru a putea locui în acel imobil?
In tratament este menționat că se știe de existența moștenitorilor legatari,dar se stăruie în ceea ce scrie in testament(plus că având 3 imobile, este mai puțin de 50%).
M-ar ajuta sa știu dacă beneficiara uzului fruct viager poate locui în imobil fara acordul moștenitorilor (nu s-a făcut succesiunea, decesul este de aproximativ 10 zile doar).
Mulțumesc
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Uzufructul viager n-are nici o treabă cu succesiunea moștenitorilor legali.
Dacă are drept de uzufruct pe viață, n-are nevoie de nici un acord al moștenitorilor, pentru că are doar drept de ședere, nu afectează cu nimic cota de proprietate a moștenitorilor, fie ei și rezervatari.
Puteti ataca testamentul, dar ce motiv sa aveti?
Nu va incalca rezerva și dacă era în mințile lui, chiar nu exista motiv. Daca femeia accepta succesiunea, va sta în acel imobil.
Deci ca să stea acolo va trebui sa dezbata succesiunea.
Uzufruct viager
dorinut1
am cumparat o casa de la un unchi al sotiei cu uzufruct viager .nu are urmasi ci doar frati si as vrea sa stiu daca acestia pot contesta in vreun fel pe timpul ... (vezi toată discuția)