avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Dacă în programul de vizita este spus ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Dacă în programul de vizita este spus clar când ...

Bună seara! Dacă în programul de vizita este spus clar când sa ia tatăl copilul: 2 weekend uri pe luna, în vacante, Zilele de naștere. Dacă nu se menționează ca poate/nu poate participa sau nu la serbări, deschideri de an școlar, înseamnă că acesta poate fi prezent la serbările copilului sau la începuturile de an școlar?
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:14, 29 Noiembrie 2023
De ce nu ar putea fi prezent și atunci, nu este și el tot părinte?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Programul de relații personale este un program minim impus maximul e cerul.
Ce e rău să participe la serbare sau deschidere de an școlar? Copilul e mândru când are părinții lângă el în momentele importante din viata
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca poate participa , nu aveti cum sa ii interziceți participarea la un eveniment școlar.
Nu uitați ca exercitati impreuna autoritatea parinteasca. Are voie și sa meargă la scoala sa se intereseze de copil.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii parinti exercita autoritate aparinteasca asupra copilului minor, asta insemnand ca ce drepturi are mama, la fel are si tatal.

Cel mai bine priviti din perspectiva copilului, discutati cu el si veti fi surprinsa de opinia lui (asta daca nu ii este teama sa isi exprime deschis punctul de vedere si atunci este o mai mare problema decat daca participa sau nu tatal la serbari si festivitati scolare).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, in cazul unor parinti responsabili, copilul ar trebui sa simta cat mai putin ca parintii sunt divortati. Copilul nu trebuie folosit pentru rezolvarea diferendelor dintre parinti, a caror viata continua cu bune si rele si dupa divort. Va spun din experienta unor apropiati, comportamentul ce vi l-am prezentat nu a dat gres. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)
Se pierde copil sau pensia daca mama se recasatoreste ? cipriansava cipriansava am si eu o mica problema am o prietena care a divortat acum cativa ani sa terminat divortul in conditii amiabile tin sa precizez ca prietena a avut si un copil ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)