avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua, Mă aflu în următoarea situație: Soțul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua, Mă aflu în următoarea situație: Soțul meu a ...

Bună ziua,
Mă aflu în următoarea situație:
Soțul meu a decedat acum două luni. Înainte a luat un credit fără acordul meu , credit pentru care a încheiat o poliță de asigurare, poliță ce a cesionat-o in favoarea băncii. In acest moment asiguratorul a respins dosarul de daună. Fac mențiunea că nu sunt in posesia poliței, nu știu condițiile,doar că am văzut pe graficul de rambursare o sumă separată ce indica asigurarea. Casa in care locuiesc e moștenită de soț (unic moștenitor după părinți) . Ce pot face in acest caz ca banca să nu mă lase pe drumuri. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:51, 24 Noiembrie 2023
Luati certificat de calitate de mostenitor, mergeti la banca și inyrresati-va ce credit , ce polita etc , vedeti de ce a respins asigurătorul, dati-l în judecată daca e cazul, dar dacă nu...daca de ex sotul suferea de o boala ce nu a declarat-o, va trebui sa platiti creditul daca nu vreti c banca sa va ia casa.
Ce suma a împrumutat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursand anticipat tot creditul ramas am sansa sa recuperez platile facute pentru asigurare? relav_2010 relav_2010 Am in vedere posibilitatea rambursarii anticipate a intregii sume datorate in acest moment unei banci (am platit 3 ani pana in prezent, creditul fiind ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)