avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Doresc să vând un apartament care este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Doresc să vând un apartament care este pus drept ...

Bună ziua. Doresc să vând un apartament care este pus drept gaj de socrii. Pot face acest lucru? Care este procedura? Soacra mea spune ca nu l pot vinde daca l-a pus drept gaj. Banca isi ia banii datorați din pretul apartamentului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:31, 24 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti o soacra inteleapta, daca exista ipoteca pe casa, aceasta nu se poate vinde, decat daca sigur, se achita datoria pt care e pus gaj
Nu cred că asta denotă înțelepciune. Eu am citit ca este posibil cu acordul băncii, prin rambursarea anticipată a creditului – găsești un cumpărător și faci rambursarea creditului cu o parte din prețul vânzării. Asta dacă banca își dă consimțământul. Mulțumesc oricum pt răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
Alena1333, utilizator
Tocmai aici este problema că depindeți de bancă, și tare sunt curios care bancă s-ar complica să accepte o asemenea situație.
Iar pentru rambursarea anticipată a creditului, trebuie să existe banii necesari.
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar szabo istvan szabo istvan buna!asi avea si eu o intrebare,am cumparat un apartament acum 3 ani cu credit ipotecar pe 30 de ani, si acum asi vrea sa ma apuc sa renovez o casa mai veche ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)