avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua am o fetita de 14 ani și e trecuta pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua am o fetita de 14 ani și e trecuta pe numele tatălui ...

Bună ziua am o fetita de 14 ani și e trecuta pe numele tatălui ei noi nu am fost căsătoriți și de când s.a născut fetita pana în ziua de azi nu a cautat.o niciodată as vrea sa știu dacă pot sa o trec pe numele meu deoarece a pierdut foarte multe din cauza lui pentru ca îmi cerea semnătura lui și eu nu știu nimic de el de 14 ani as dori sa știu dacă se poate și ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:34, 25 Noiembrie 2023
Nu schimbarea numelui va ajuta, ci sa obtineti o hotarare judecatoreasca ca sa exercitati singura autoritatea parinteasca
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati sa exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copilului.
Demarati cât mai urgent procedura pentru ca aveți șanse 100% de castig.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu procedura și sa va susțină în acest demers.
Si daca schimbati numele aceleasi probleme le veti avea caci nu conteaza numele ci filiatia stabilita in actul de nastere.

Iar filiatia nu o puteti schimba.

Ceea ce puteti face ca sa nu mai intampinati probleme este sa solicitati instantei de tutela exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Asa cum s a menționat aveți șanse mari de câștig făcând dovada neimplicarii tatălui în viata minorei.Discutati cu un av pt a intelege cum puteți sa dovediți aceste aspecte etcetc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor rodica_rdc rodica_rdc Buna ziua.Va rog,am o nelamurire : cam de o luna am o hotarare judecatoreasca definitiva prin care am autoritate parinteasca exclusiva asupra fetitei.Tatal ei ... (vezi toată discuția)