avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modul de calcul al impozitului pentru 2023
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modul de calcul al impozitului pentru 2023

Modul de calcul al impozitului pentru 2023?Primesc o pensie din strainatate,anul trecut nu era impozabila o pensie pana la 24000lei (20000x12luni),vroiam sa stiu daca aceasta limita a foste intre timp modificata sau ramane aceeasi valore si pentru anul 2023?? Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
Asteroma, utilizator
Cel mai recent răspuns: Asteroma , utilizator 09:20, 26 Noiembrie 2023
Obții pensii din străinătate? Când ești obligat să plătești impozit în România
www.avocatnet.ro/articol_609...
Va multumesc pentru raspuns dar......nu mi-ati raspuns la intrebare???? Ma trimiteti sa recitesc un articol " citit" deja dupa cum reiese din insasi intrebare mea???? Vroiam sa stiu daca s-a modificat aceasta limita lunara de 2000 de lei pentru anul 2023, considerand toate maririle efectuate de guvernanti cred cà si aceasta limita ar fi trebuit crescuta, nu??? Multumesc inca odata!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Începând cu data de 01.01.2024, potrivit Legii nr. 282/2023, art.101 se modifică şi va avea următorul cuprins:
ART. 101 - Calculul impozitului pe venitul din pensii şi termenul de plată
[ link extern ]

Prin urmare, valoarea de 2.000 lei nu este modificata.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat va fi o pensie neta în 2024? B. Stefan B. Stefan Cat va fi o pensie neta în 2024 care la 31.12.2023 era de 8161 lei ? Scuze. Mă refer la pensie militara. (vezi toată discuția)
Buna ziua! am rugamintea sa ma lamuriti in intr-o problema mai ... Misha23 Misha23 Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti in intr-o problema mai delicata, este legal ca din pesiile militare care sunt plafonate conform legilor in vigoare,la ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensie militara achita achita Buna ziua. Sunt pensionar militar, supus impozitarii in trepte pe pensie necontributiva. Am primit pensia in ianuarie cu un impozit mai mare decat ma asteptam. ... (vezi toată discuția)