avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare/radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare/radiere firma

Am o societate a cărui activitate se sistează la data de 30 noiembrie. După închiderea activității doresc sa fac demersurile necesare închiderii și radierii firmei. Am fost la Registrul comerțului și mi-au spus ca trebuie sa depun o cerere de dizolvare, însă ziceau ca nu voi mai putea opera tranzacții în firma. Eu la data de 15 decembrie trebuie sa achit dările salariale pentru luna Noiembrie, precum și sa achit către stat taxele datorate pentru luna Noiembrie. De asemenea în ianuarie trebuie sa achit TVA-ul aferent trimestrului 4 al anului curent precum si impozitul pe microintreprindere. Întrebarea mea este dacă eu pornesc aceasta procedura de dizolvare, pot sa mai fac aceste plati? Sau trebuie prima data sa fac aceste plati și abia apoi sa pornesc procedura de dizolvare? Ma interesează în mod special în contextul în care taxa de autorizație anuala o emite Primăria în luna decembrie și nu doresc sa achit aceasta taxa din moment ce nu o sa mai funcționez în anul următor, iar de la Primărie mi s-a spus ca trebuie sa le duc un act de la Registrul Comertului ca să poată sista inoirea automata a acelei taxe de autorizație. Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:07, 24 Noiembrie 2023
Sunt doua etape pe care veți parcurge la Registrul comerțului. Vedeti pe pagina de net a Registrului care sunt actele pe care sa le depuneți la ei. Faceți la începutul săptămânii viitoare demersurile pentru prima etapa. Abia în a doua etapa trebuie sa va faca contabilul bilantul de lichidare si sa-l depuneti la finanțe și la registrul comerțului. Deci pana înaintea acestea de a doua etape puteți sa faceți încasări si plati pe firma și astea întra în balanta lunară, în ultimele declaratii care trebuie depuse și în bilanțul de lichidare.
Ca timp, ținând cont și de zilele nelucrătoare de 2 decembrie și de sfârșit de an. E posibil ca a doua etapa s-o finalizați chiar și în ianuarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmari nedepunere bilant ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am auzit ca tarifele expertilor contabili sunt f mari pt semnarea bilantului iar firma mea a fost tot timpul in pierdere...Daca nu depun bilantul pe anul ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma fara activitate dan-sibiu dan-sibiu BUNA ZIUA am infiintat o firma srl-d in februarie 2015 ....in lipsa de activitate as dori sa o inchid...ce ar trebui sa fac [ acte..daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)