avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dupa noua lege a pensiilor care va fi in septenbrie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dupa noua lege a pensiilor care va fi in septenbrie 2024 se pune ...

Dupa noua lege a pensiilor care va fi in septenbrie 2024 se pune 0,25 punte pe an? Si adauga la puntajul total? prin recalculare? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 26 Noiembrie 2023
Nu , nici vorba ... Se recalculeaza punctajul contributiv doar daca exista venituri dinainte de 01.04.2001 ( premii , bonusuri , ore suplimentare , etc. ) care nu au fost avute in vedere la calculul pensiei . Acestea trebuiesc dovedite cu adeverinte eliberate de fostii angajatori , ele nefiind trecute in cartea de munca ( pentru ca acestea nu se treceau ) . De asemenea , se suplimenteaza punctajul ( cu acele puncte de stabilitate ) pentru perioadele de contributii care depasesc 25 ani contributivi .
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
Pentru stagiul de cotizare contributiv realizat peste 25 de ani contributivi se acordă un număr de puncte de stabilitate astfel:
a) 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani;
b) 0,75 puncte pentru fiecare an realizat peste 30 de ani;
c) un punct pentru fiecare an realizat peste 35 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani ... Moldoveanu Ica Moldoveanu Ica După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani pentru care am cotizat Cas si Cass.Se vor lua în calcul la recalcularea din sept 2024 ca ... (vezi toată discuția)
Pentru cei deja pensionati freeanifer freeanifer Pentru cei deja pensionati , dupa aplicarea noii legi a pensiilor se recaculeaza punctajul general sau se ia in considerare punctajul total scris pe decizia de ... (vezi toată discuția)
Nu-mi este clar de ce nu am primit puncte de stabilitate pentru ... Speedie Speedie Nu-mi este clar de ce nu am primit puncte de stabilitate pentru anii lucrați si pentru caream contribuit după ce am ieșit la pensie. Nu am ieșit la pensie ... (vezi toată discuția)