As dori sa vand un teren extravilan de cca 5 hectare in judetul Prahova - nu in statiuni, ci intr-o zona rurala - pasuni, fanete.
Mi se spune ca "trebuie sa public niste acte de intentie la primarie, si sa astept circa 4 luni, cam pana in martie" ca sa pot vinde?! Justificarea fiind ca "poate cineva din sat/vecin vrea sa cumpere"?
E adevarat? Adica nu pot vinde cand si cui vreau eu, de exemplu printr-o agentie imobiliara? Nu inteleg nimic...
Rog daca cineva poate sa imi explice exact ce inseamna acest lucru si daca e corect, sau primaria vrea doar sa ma sicaneze?!
Eu nu locuiesc in tara si nu mai sunt la curent cu legile...
Multumesc!
Nu va scanează nimeni întotdeauna a existat un drept de preemțiune al vecinilor,arendasului, trebuiau efectuate o serie de demersuri etc.De ceva vreme legislația respectiva a suferit modificări,procedurile au devenit mai greoaie dureaza mai mult etcetc.Discutati în primul rand cu un notar public din zona respectiva pt a intelege cum trebuie procedat..
puteti sa-l vindeti printr-o agentie, insa si aceasta (ca mandatar al dvs) trebuie sa respecte prevederile legale legate de preemptiune.
dvs stabiliti un pret, agentia publica la primarie oferta, in paralel cauta/ gaseste clientul si vinde in numele dvs la expirarea termenului de preemptiune fie unuia din preemptori, fie clientului gasit de agentie.
singurul dezavantaj e ca o data stabilit pretul, orice modificare a lui in decursul perioadei de preemptiune face ca procesul de ofertare la primarie sa fie reluat de la inceput.
potentialii clienti cunosc metodologia.