avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cat dureaza vanzarea unui teren extravilan?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cat dureaza vanzarea unui teren extravilan?

As dori sa vand un teren extravilan de cca 5 hectare in judetul Prahova - nu in statiuni, ci intr-o zona rurala - pasuni, fanete.
Mi se spune ca "trebuie sa public niste acte de intentie la primarie, si sa astept circa 4 luni, cam pana in martie" ca sa pot vinde?! Justificarea fiind ca "poate cineva din sat/vecin vrea sa cumpere"?
E adevarat? Adica nu pot vinde cand si cui vreau eu, de exemplu printr-o agentie imobiliara? Nu inteleg nimic...
Rog daca cineva poate sa imi explice exact ce inseamna acest lucru si daca e corect, sau primaria vrea doar sa ma sicaneze?!
Eu nu locuiesc in tara si nu mai sunt la curent cu legile...
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2023
retzy, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:37, 27 Noiembrie 2023
Nu va scanează nimeni întotdeauna a existat un drept de preemțiune al vecinilor,arendasului, trebuiau efectuate o serie de demersuri etc.De ceva vreme legislația respectiva a suferit modificări,procedurile au devenit mai greoaie dureaza mai mult etcetc.Discutati în primul rand cu un notar public din zona respectiva pt a intelege cum trebuie procedat..
puteti sa-l vindeti printr-o agentie, insa si aceasta (ca mandatar al dvs) trebuie sa respecte prevederile legale legate de preemptiune.
dvs stabiliti un pret, agentia publica la primarie oferta, in paralel cauta/ gaseste clientul si vinde in numele dvs la expirarea termenului de preemptiune fie unuia din preemptori, fie clientului gasit de agentie.
singurul dezavantaj e ca o data stabilit pretul, orice modificare a lui in decursul perioadei de preemptiune face ca procesul de ofertare la primarie sa fie reluat de la inceput.
potentialii clienti cunosc metodologia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul ... Myshtic Myshtic Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul trebuie sa se prezinte la notar pt a se incheia actele de vanzare-cumparare asupra terenului. ... (vezi toată discuția)