avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Întrare în legalitate modificări apartament
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Întrare în legalitate modificări apartament

Bună ziua,
Aș avea nevoie de sprijinul dvs cu următoarea speță. Am identificat un apartament pe care ne dorim să îl achiziționam, însă are o serie de modificări făcute fără autorizație. Este vorba de desființarea balconului și prelungirea cu sufrageria, demolarea unei debara și desființarea unei uși-zidirea peste.
Aceste modificări au fost făcute în urma cu 8 ani. Prin urmare, m-ar ajuta sa stiu:
1. Dacă se mai pot aplica amenzi pentru aceste modificări, având în vedere ca a trecut termenul de 3 ani?
2. Care este procedura pentru a întra în legalitate și aproximativ cât poate dura acest proces? Am dori sa se ocupe actualul proprietar de aceste aspecte.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2023
Emm1993, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:39, 7 Decembrie 2023
luati legatura cu o firma care sa va faca documentatia de modificare DTAC, luati o autorizatie de constructie, faceti receptia peste 1 saptamana si gata. dupa toata tevatura intabulati noua schita. nu sta nimeni sa verifice daca cimentul e proaspat. singura incertitudine consta in posibilitatea afectarii structurii de rezistenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari imobil - fara autorizatie de constructie alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua, Va rog daca se poate ca cineva sa imi ofere raspuns la 2 intrebari cu privire la un imobil pe care intentionez sa il cumpar prin creditare: 1. ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament ralucabsgirl ralucabsgirl as dori sa stiu daca am nevoie de vreo autorizatie daca vreau sa deplasez o usa pe acelasi perete spre stanga, fara a-i modifica insa latimea sau inaltimea, ... (vezi toată discuția)
Incadrare spatiu balcon in sufragerie. baubau1988 baubau1988 Buna ziua, Sunt curios daca doresc sa pentru renuntarea la usa si ferestrele de acces balcon am nevoie de Autorizatie de constructie. Mentionez ca nu ma ... (vezi toată discuția)