avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, ma numesc Mihaela, incep direct: eu am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, ma numesc Mihaela, incep direct: eu am facut online un credit...

Buna ziua ,ma numesc Mihaela ,incep direct ,eu am facut online (prin credius) un credit .Am imprumutat 3000 de lei iar cu dobanda trebuie sa platesc 30.000 ,acest credit este facut cu fostul sot de cate n am mai dat de anul trecut sa pot rezolva cumva cu el plata acestui credit .Timpul a trecut si acum am o hotarare judecatoreasca si poprire pe salariu si pe carduri pentru acest credit .Intrebarea mea este :mai pot minimiza cumva costul acestui credit cu ajutorul unui avocat ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:35, 28 Noiembrie 2023
Dacă nu ați divortat legal de soțul dvs atunci trebuie sa solicitati desfacerea căsătoriei și partajarea creditului.
Dacă deja sunteți divorțată legal atunci puteți solicita doar regularizarea datoriilor.
Contactați un avocat și discutați în detaliu situația juridica.
Buna ziua,

Daca acest imprumut a fost contractat pentru a sustine nevoile obisnuite din timpul casatoriei , acesta poate fi impartit, datoria fiind una comuna.

Prin urmare , imprumutul (parte a pasivului patrimonial ), poate fi supus impartelii, pe cale judiciara, ori pe cale notariala.

Actiunea de partaj poate fi promovata oricand.

Fostul sot poate fi obligat la jumatate din totalul creantei.

Totodata, exista posibilitatea sa ajungeti la un acord, in sensul de a plati imprumutul, integral, excluzand penalitatile.

Un angajament de plata poate fi facut doar cu acordul creditorului, sau cu acordul societatii la care a fost cesionata creanta.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in strainatate si sunt in proces de divort; eu si sotul avem un credit de nevoi personale cu ipoteca,eu sunt titulara creditului iar sotul este coplatitor; maramaramara maramaramara Sotul nu vrea sa-mi acorde divortul fara a avea o garantie oficiala ca voi continua sa platesc creditul; ce este de facut? Va trebui sa merg in tara sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Partaj inainte de divort elnyy elnyy Sotul meu a facut o delapidare de 30.000 lei si un imprumut f mare la o banca , folosindu-se de semnatura mea, falsificand-o. As dori sa fac partajul ... (vezi toată discuția)