Buna ziua... cand am cumparat apartamentul, in 2012, vechii proprietari nu ne-au informat ca au montat centrala ilegal, nu au finalizat actele, nu au proiect...abia dupa ce ne-am mutat, la solicitarea noastra si la insistente, ne-au comunicat ca nu au toate documentele. La furnizorul de gaz din oras ne-a fost frica sa intrebam cum figuram, cu centrala sau fara, Cei de la gaz vin o data la 2 ani si fac revizia, si ne cer si verificarea perioadica a centralei. Avem teava cu 2 intrari, la aragaz si centrala, cu robineti care se pot inchide individual. Cand am cumparat apartamentul au venit cei de la gaz si au inchis si deschis teava atat pentru aragaj cat si pentru centrala.
Trebuie sa ne schimbam centrala si nu stim cum sa procedam....trebuie facut proiect? Va trebui sa schimbam teava de gaz, toate apartamentele din bloc sunt au centrala pe gaz? Trebuie anuntat furnizorul de gaz? Va trebui sa urmam procedura ca si cum punem acum centrala, nu a mai fost inainte?
Nu inteleg cum puteti spune ca va este frica de cum figurati la furnizorul de gaz, din moment ce :
1. Se vede dupa consum ca aveti centrala.
2. Se face revizia periodica la fiecare 2 ani si va viziteaza personalul distribuitorului de gaz.
Parerea mea e ca nu trebuie sa va faceti griji, contactati un distribuitor de centrale si schimbati-o pe cea veche care sa includa si instalarea, asta insemnind ca firma care va vinde centrala sa fie autorizata pentru lucrari pe gaz. Asa veti avea toate documentele in regula.: instalare, punere in functiune, eventual si urmatoarele verificari periodice facute de aceeasi persoana autorizata. Daca e nevoie de modificari pe instalatia interioara de gaz, atunci detaliile daca va trebuie sau nu proiect le veti afla de la respectiva firma autorizata.