Contract întreținere Am un contract de întreținere cu o ruda care nu are copii. Are un moșneag cu care nu este căsătorită. Au 87 de ani amândoi. Nu am obligații față de el. Problema e că fac numai prostii- înfundă canalizare, inundații, nu consuma apa deloc, aduc de la o fântână de langa bloc cate 2 găleți. Eu ii duc mâncare, el îi mănâncă mâncarea și nu vrea să contribuie cu nimic la cheltuieli. Ea are probleme neurologice, o dementa și nu preaai judeca, el o influențează împotriva noastră. El are copil, are aparamentul lui dar nu vrea sa plece de la ruda mea. Nu are mutație la ea.Motivează că el o îngrijește pe ea. Un excroc. Cum pot să îl dau afara, legal? Zilele trecute s-au înfundat conducta de evacuare din cauza lor. Mulțumesc!
Am un contract de întreținere cu uzufruct. Apartamentul îmi rămâne după decesul ei. Menționez că eu plătesc gaz, curent, mâncare. Cheltuieli cu doctori, am pus centrala, termopane, plătesc impozit, tot. Acum fac canalizare separată că nu seai poate folosi cea veche. Cheltuielile le suport eu că ea spune că nu are bani. Vecinii sunt revoltați pentru că nu e prima dată când au probleme din cauza lor. Cum pot obține tutela?
Înțeleg că individul ăsta are mai multe drepturi decât mine in ce o privește deși nu e nici tutore, nici ruda, nimic. Eu sunt cu banii el cu foloasele. Ea nu vrea nici sa vina la mine, nici să stau cu ea, nici o femeie nu accepta sa o îngrijească.Il vrea doar pe el dar el nu seai poate îngriji pe el nu sa o mai îngrijească și pe ea. Eu nu ii pot susține financiar pe amândoi. Soluția cu tutela înțeleg că e numai prin justiție. Ori până obțin tutela s ar putea să dureze câțiva ani.