avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit apartament post succesiune
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit apartament post succesiune

Post succesiune, suntem eu, mama mea și fratele meu ce deținem parte din apartament. Mama mea are procentajul cel mai mare. Când vine impozitul, vine persoanei cu procentajul cel mai mare (mama mea)? Sau se împarte la toate persoanele ce dețin cotă parte din apartament?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:23, 28 Noiembrie 2023
Nu se împarte. Acum acolo în evidentele primăriei ați rămas toți moștenitorii grupați pentru același apartament, o sa plătiți suma care revine anual iar pe chitanta va apărea numele la toți trei.
Mulțumesc pentru răspuns. Ce înțeleg eu: doar o singură persoană (mama mea) va plăti impozitul iar pe chitanță vom apărea toți trei - este corect?

george-neagu a scris:

Nu se împarte. Acum acolo în evidentele primăriei ați rămas toți moștenitorii grupați pentru același apartament, o sa plătiți suma care revine anual iar pe chitanta va apărea numele la toți trei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte simplu, împart toți 3 banii pe cota lor parte, și plătește unul singur pe o singură chitanță, indiferent cine este plătitorul de pe chitanță.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mediaset mediaset care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)
Mostenire mickyelisa mickyelisa Buna ziua.As dori niste raspunsuri la un caz de mostenire.In cauza sunt 5 frati(surori) si mama acestora.Tatal a murit acum 14 ani,iar de atunci nu s a facut ... (vezi toată discuția)
Impozit imobil pe cota moștenită lily74 lily74 Buna ziua, după moarte tatalui meu am drept de mostenire 1/4 din apartament ,fratele 1/4,mama 1/2 ,,as dori sa stiu impozitul pe porțiunea aceea de casa ... (vezi toată discuția)