avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua,daca sunt in șomaj si sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua,daca sunt in șomaj si sunt însărcinată,poate să ...

Bună ziua,daca sunt in șomaj si sunt însărcinată,poate să îmi de-a doctorul sarcină cu risc? Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:04, 28 Noiembrie 2023
Nu.
Doar salariatele angajate pot beneficia de acest concediu.

Dar puteti beneficia, daca indepliniti conditiile legale, de Concediul maternal ( cele 126 de zile) si cel pentru crestere copil (2/3 ani).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediul medical de sarcina la risc este un concediu ca pentru o boala obisnuita . Inseamna ca dvs. - ca gravida - aveti o problema de sanatate , sau ca sarcina dvs. nu merge chiar bine . Daca asa stau lucrurile , medicul va poate acorda acest concediu , iar AJOFM il va plati . Doar concediul de risc maternal ( cel care e legat de conditiile de munca ) nu-l puteti lua in perioada de somaj , pentru ca nu sunt riscuri pe care angajatorul sa nu le poata elimina , dvs. stand - de fapt - acasa . Concediul de risc maternal e cu totul diferit de concediul pentru sarcina la risc .
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt insarcinata in 12 săptămâni, am scrisoare ... Ella Coz Ella Coz Bună ziua, sunt insarcinata in 12 săptămâni, am scrisoare medicala de la doctorul ginecolog pentru concediu cu risc de sarcina, am anunțat angajatorul mi ... (vezi toată discuția)
Sarcina si concediu onthespot onthespot Buna seara, 1) sunt functionar public, insarcinata in 10 saptamani, sarcina cu risc. Anul trecut noiembrie si decembrie am avut cate 4 zile de concediu fara ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal MGabriella MGabriella Am fost in concediu fără plată un an de zile, revin la post de la 1 septembrie 2022, în învățământ. Am dreptul la concediu de risc maternal? Sunt ... (vezi toată discuția)