avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez într-o firmă în care ne putem alege cele 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez într-o firmă în care ne putem alege cele 2 zile libere ...

Lucrez într-o firmă în care ne putem alege cele 2 zile libere săptămânale, din cate am înțeles nu se pot cumula mai mult de 6 zile legate de munca fara avea liber. In cazul in care in una din aceste zile se cere zi de concediu, se pot întâlni mai multe zile de munca, de exemplu pot fi 7 zile legate cu orar de munca dar una să fie concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 28 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot cumula si 14 zile calendaristice de activitate, dar in acest caz, este necesara autorizarea inspectoratului teritorial de munca si acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

In speta, da pot fi 7 zile legate cu orar de munca dar una să fie de CO.
In regula, mulțumesc mult, înțeleg că se pot 7 zile legate cu orar de munca din care una să fie de concediu fara autorizarea inspectoratului de munca in acest caz.

Cornel Vasile a scris:

Se pot cumula si 14 zile calendaristice de activitate, dar in acest caz, este necesara autorizarea inspectoratului teritorial de munca si acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

In speta, da pot fi 7 zile legate cu orar de munca dar una să fie de CO.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 137 codul muncii stelarman stelarman Buna seara! \"Art. 137. [repausul saptamanal] (1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica. (2) In cazul in ... (vezi toată discuția)
E normal sa nu mai am dreptul la zile libere daca am fost in concediu medical ? Nanu Mihaela Nanu Mihaela Dupa 2 saptamani de concediu am revenit la munca . Am cerut o zi de liber si mi sa spus ca nu mai am dreptul la liber deoarece am fost in concediu. E normal ... (vezi toată discuția)
Cate zile consecutive poti lucra? klaudiaelavy klaudiaelavy Buna ziua! Lucrez la un magazin alimentar si astazi mi sa afisat programul pe luna august. Eu dupa 1 aug pana pe 14 aug am decat o zi libera fiind pe 5 aug. ... (vezi toată discuția)