avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara! Am cerut Biroului Control Intern numele, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara! Am cerut Biroului Control Intern numele, prenumele ...

Buna seara!
Am cerut Biroului Control Intern numele, prenumele si gradul politistilor care au refuzat sa trimita echipajul (pentru a le face plangere penala - (Abuz in serviciu) prin solicitarea de la 112 si sectia de cartier. Intr-un final, la insistentele mele, BCI a refuzat motivand ca sunt date cu caracter personal si eu nu am calitatea de operatror de date cu caracter personal, Eu nu am cerut date cu caracter personal pentru o personaa fizica, ci pentru niste angajati ai statului care nu si-au facut datoria si se cred mai presus de legea si fisa postului. Cine are dreptate? Politia sau eu?
Multumesc anticipat pentru un posibil raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carlo , utilizator 10:08, 29 Noiembrie 2023
Bună dimineața! În acest caz are dreptate Poliția. Chiar dacă solicitarea vizează datele unor funcționari publici și aveți un interes legitim, ele nu pot fi comunicate către persoanele fizice. Faptul ca nu cunoașteți numele persoanelor nu e un impediment pentru a depune plângerea penală. Puteți depune plângerea la unitatea de Parchet competenta teritorial și material, iar organele de cercetare penală vor identifica sigur făptuitorii.
Mulțumesc!

adrian@13 a scris:

Bună dimineața! În acest caz are dreptate Poliția. Chiar dacă solicitarea vizează datele unor funcționari publici și aveți un interes legitim, ele nu pot fi comunicate către persoanele fizice. Faptul ca nu cunoașteți numele persoanelor nu e un impediment pentru a depune plângerea penală. Puteți depune plângerea la unitatea de Parchet competenta teritorial și material, iar organele de cercetare penală vor identifica sigur făptuitorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare si pentru asta voi povesti pe scurt ... Arheolog Arheolog Buna ziua! Am o intrebare si pentru asta voi povesti pe scurt ce s-a intamplat. Intr-o seara am lasat masina pe o strada unde erau si alte masini. A doua zi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pentru a formula o plângere penală împotriva unui ... simiansibiu simiansibiu Bună ziua, pentru a formula o plângere penală împotriva unui funcționar public pentru abuz în serviciu, am nevoie de datele sale personale,adică ... (vezi toată discuția)
Soția mi-a furat certificatul de moștenire Gruia68 Gruia68 Soția mi-a furat certificatul de moștenire din casă , am sunat la 112 și au trimis un echipaj de poliție care au considerat că trebuie să îmi dea mie ... (vezi toată discuția)