avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Locuiesc in străinătate. Am o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Locuiesc in străinătate. Am o garsonieră în București ...

Bună ziua,
Locuiesc in străinătate. Am o garsonieră în București care a fost închiriată în luna Septembrie 2023. Un an de zile înainte de această dată garsonieră a fost neocupată.
Am plătit utilitățile conform informațiilor primite. Fiind o perioadă așa de lungă ( care cuprinde și perioada de iarnă), iar plățile nefiind făcute lunar, nu m au surprins costurile așa ca am plătit tot ce mi s a cerut fără să cer detalii.
Însă la un moment dat au mai rămas de plătit 2 luni de vară pentru care întreținerea afișată este de peste 300 roni.
Comparând plățile efectuate până la acea dată ( o medie de 70 roni/ luna) suma cerută pentru cele două luni de vară în care nu a stat nimeni mi s a părut exagerată. Când am cerut lămuriri mi s a spus ca s a estimat din oficiu un consum ( probabil apa calda și rece) pentru ca nu s a mai raportat.
Mentionez ca Dna administrator a fost anunțată și in momentul în care garsonieră a fost eliberată cat și în momentul în care garsoniera a fost închiriată. Deci știa situatia.
Întrebare:
1. Este legal/ corect sa se faca din oficiu acest fel de estimări?
2. Chiar și așa mi se pare o suma mare ,dubla fata de lunile precedente in care au fost costuri și cu încălzirea în lunile friguroase și în care pot presupune ca s a procedat la fel: s a estimat din oficiu un consum. As putea sa stiu costul mediu pentru o intretinere pentru o garsonieră nelocuita pe timp de iarna, respectiv pe timp de vară?
Va mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o nelamurire referitor la apa calda si rece ... ,Mirel ,Mirel Buna ziua am si eu o nelamurire o mica întrebare Referitor la apa calda si rece....Si anume : Cam cat este pretul unui metru cub de apa calda? Estimativ daca ... (vezi toată discuția)
Consum ireal al apei calde si reci nellyan nellyan Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat de la dv. In luna iulie 2015 , am achizitionat o garsoniera si implicit in acea luna nu am dat consumul apometrelor, ... (vezi toată discuția)
Calculare costuri intretinere samlindt samlindt Buna ziua, Am un apartament in Bucuresti in chirie si as dori sa imi explice cineva cum merge cu intretinerea, pentru ca eu nu inteleg cum merge in Romania, ... (vezi toată discuția)