avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Doresc sa divortez de sot.Am cererea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Doresc sa divortez de sot.Am cererea de divort scrisa ...

Buna ziua
Doresc sa divortez de sot.Am cererea de divort scrisa de un avocat mai demult, ma pot duce singura la tribunal sa o depun impreuna cu celelalte documente si sa platesc taxa de timbru.As dori sa stiu care sunt pasii urmatori si daca ma pot reprezenta singura in instanta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:31, 29 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă e doar divorț fără minori.puteti sa depuneți acțiunea,sa va prezentați la termene,răspundeți la întâmpinare administrați probele propuse și incuviintate, depuneți concluzii scrise etcetc.Daca aveți și copii iar soțul joaca dur nu e recomandat .,doar dacă credeți ca economisirea unui onorariu face mai mult decât relația cu copii..
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am un copil minor si unul major.Nu ma astept sa joace dur ca si el ar cam dori sa divorteze, doar ca din cauza nehotararii lui nu-l pot aduce in fata unui notar.Merg prin instanta deoarece ma gandesc ca asa fortez ca lucrutile sa se intample.
Intrebarea: daca nu se prezinta la nici un apel al instantei, se poate pronunta divortul in lipsa?
Daca lucrurile stagneaza sau nu ma mai descurc, pot cere ajutorului unuo avocat odata ce am demarat eu procedura?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează dacă se prezintă sau nu ,important este sa fie citat la reședința,,domiciliul actual.Pt a sicana exista fel de fel de metode iprn care sotul poate cere domiciliul minorului,autoritate exclusiva etc.Pe parcurs vedeți cum evoluează...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza pentru inceperea divortului ? daponte stefan daponte stefan Buna ziua , M-ar interesa ce trebuie facut pentru inceperea unei actiuni de divort si care ar fi cheltuielile pentru realizarea acestuia ? De asemenea cat ... (vezi toată discuția)
Divort, procedura Mia25 Mia25 As dori si eu sa stiu cat ar costa daca as depuna singura actele de divort....deoarece sotul ma cam duce cu vorba desi a zis ca vom merge amiabil luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori fara martori ContSters195759 ContSters195759 buna ziua,am doi copii minori de 10,respectiv un an si 3 luni,doresc sa divortez deoarece eu si sotul nu mai simtim nimic unul ptr celalalt. Nu ne mai leaga ... (vezi toată discuția)