avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie auto catre minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie auto catre minor

Din motive personale am donat copilului minor (16 ani) autoturismul. Realizez acum ca pot pierde locul de parcare, iar asigurarea auto pe numele lui este foarte scumpa. Daca nu facem modificarile la taxe si impozite si nu inmatriculeaza auto pe numele lui, locul de parcare ramana valabil, asigurarea ramane la fel. Care ar fi repercursiunile? Daca nu fac aceste actiuni, poate o terta persoana sa ceara anularea donatiei? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Elena717, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:26, 29 Noiembrie 2023
Ce v-a determinat să donați unui minor mașina`? Care ar fi acele probleme personale`?
Răspunsul este DA, orice creditor care are ceva de recuperat de la dumneavoastră poate cere în instanță revocarea donației, și scoaterea autoturismului la licitație.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire carol52968 carol52968 Buna seara. In februarie a decedat socrul meu. Au ramas doua autoturisme care dupa succesiune revin soacrei (75 de ani) si fiului meu (minor). Sotia mea a ... (vezi toată discuția)
Licitatie parcare auto giorgio24 giorgio24 Buna seara,as vrea sa licitez pt un loc de parcare auto dar nu cunosc noua lege aparuta recent.Din cite stiu daca ai un loc de parcare este valabil toata ziua ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto guest31ro guest31ro Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate face un contract de comodat intre un SRL si o persoana fizica (mama) dar pastrand toate cheltuielile pe firma. ... (vezi toată discuția)