Buna ziua, am cumparat un apartament intr-un bloc nou, in contract scrie ca dezvoltatorul trebuie sa asigure toate utilitatile, apa, gaze, curent. Numai ca intre timp el a intrat in faliment si curentul este cel de tip santier. La nivelul asociatiei s-a luat decizia ca noi sa platim punctul trafo ca sa putem avea electricitate direct de la furnizor. Acum ne obliga sa dam 1000 de euro de apartament, sunt 300 de apartamente. Atat de mult costa un punct trafo? 300.000 de euro? Suntem obligati sa dam acesti bani chiar daca in contract scrie ca dezvoltatorul trebuie sa faca acest punct? Eu am dat prima rata, dar intentionez sa nu mai dau nimic. Multumesc!
Utilitatile trebuiau sa existe cand s-a facut receptia finala a blocului si cand ati semnat de preluare apartament. Cum dezvoltatorul a dat faliment, nu aveti pe cine actiona in instanta. Se pare ca singura solutie sa aveti curent electric, nu prin santier este sa platiti cei 1000 euro de apartament.
La terminarea lucrarilor de construire se face receptia la terminarea lucrarilor. Dupa expirarea perioadei de garantie se face receptia finala. Temei legal HGR 343/2017. In cazul dumneavoatra cred ca faceti referire la receptia la terminarea lucrarilor.
Da, exista o masa credala, sunt 23 de oameni inscrisi, au cumparat pe antecontract apartamentele in 2019 la faza de proiect pentru ca anul acesta constructorul sa le vanda dublu altora pentru ca niciunul nu notase in cartea funciara ca ei erau proprietari pana la contractul final.