avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli apartament nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli apartament nou

Buna ziua, am cumparat un apartament intr-un bloc nou, in contract scrie ca dezvoltatorul trebuie sa asigure toate utilitatile, apa, gaze, curent. Numai ca intre timp el a intrat in faliment si curentul este cel de tip santier. La nivelul asociatiei s-a luat decizia ca noi sa platim punctul trafo ca sa putem avea electricitate direct de la furnizor. Acum ne obliga sa dam 1000 de euro de apartament, sunt 300 de apartamente. Atat de mult costa un punct trafo? 300.000 de euro? Suntem obligati sa dam acesti bani chiar daca in contract scrie ca dezvoltatorul trebuie sa faca acest punct? Eu am dat prima rata, dar intentionez sa nu mai dau nimic. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Georgi97 , utilizator 18:03, 6 Decembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Utilitatile trebuiau sa existe cand s-a facut receptia finala a blocului si cand ati semnat de preluare apartament. Cum dezvoltatorul a dat faliment, nu aveti pe cine actiona in instanta. Se pare ca singura solutie sa aveti curent electric, nu prin santier este sa platiti cei 1000 euro de apartament.
Nu s-a facut receptia finala, i s-a permis sa vanda asa. Multumesc pentru raspuns, sper sa vand apartamentul intre timp.
La terminarea lucrarilor de construire se face receptia la terminarea lucrarilor. Dupa expirarea perioadei de garantie se face receptia finala. Temei legal HGR 343/2017. In cazul dumneavoatra cred ca faceti referire la receptia la terminarea lucrarilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutati cu un avocat daca nu puteti deveni creditor. Banuiesc ca exista o masa credala.
Da, exista o masa credala, sunt 23 de oameni inscrisi, au cumparat pe antecontract apartamentele in 2019 la faza de proiect pentru ca anul acesta constructorul sa le vanda dublu altora pentru ca niciunul nu notase in cartea funciara ca ei erau proprietari pana la contractul final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa ... adina22222222 adina22222222 Buna ziua, Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa o taxa de la cumparator (bloc nou) pentru racordarea unui apartament (nu a ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Recepție cu probleme apartament nou gabrielalilianat gabrielalilianat Buna ziua, Sunt in postura de a receptiona un apartament nou, achitat integral la data contractarii (26.08.2016). Mentionez ca blocul nu este finalizat, doar ... (vezi toată discuția)