avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Am Decizie de pensie de invaliditate gr3, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Am Decizie de pensie de invaliditate gr3, pot retrage ...

Bună ziua, Am Decizie de pensie de invaliditate gr3, pot retrage banii de la pilonul2? Care este opinia dvs având în vedere Art. 37 Legea 411/2004:
"De la data pensionării de invaliditate în condiţiile art. 68 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, participantul poate obţine:
a)o plată unică sau plăţi eşalonate în rate pe o durată de maximum 5 ani, dacă activul său personal net, ca urmare a perioadei reduse de contribuţie, nu este suficient pentru acordarea unei pensii private minime stabilite prin normele Comisiei;
b)o pensie privată, dacă activul său personal net este suficient."

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmo2018 , utilizator 20:15, 3 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia privata valerius1510 valerius1510 Cand se plateste pensia privata unei pensionare de invaliditate gr. 3, daca mai are trei ani sase luni pana implineste varsta de pensionare de drept. (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)