avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, in urma depuneri unui dosar la Directia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, in urma depuneri unui dosar la Directia de Handicap ...

Buna ziua, in urma depuneri unui dosar la Directia de Handicap Ilfov pentru incadrarea in grad de handicap accentuat avand in vedere avansarea unei bolii avuta din copilarie, pentru care am deja certificat de handicap mediu (permanent) si pentru care s-a emis si certificat permanent pentru aplicarea prevederilor art.58 Legea 263/16.12.2010, in urma caruia am iesit la pensie la limita de varsta, avand 38 ani vechime in munca (lucrati cu handicap), Acum dupa solicitarea mea de a ma incadra in grad de handicap accentuat avand in vedere agravarea bolii am primit certificat handicap mediu cu revizuire in 12 luni. Cum este posibil avand in vedere ca eu deja aveam permanent dat de aceeasi comisie, nu era normal sa mi se spuna ca nu ma incadrez la accentuat si raman la mediu? Intrebarea mea este daca dupa ce am depus contestatia nu imi vine certificat permanent este posibil sa raman persoana cu handicap 38 ani vechime fara pensie ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:37, 2 Decembrie 2023
Nu putetin ramane fara pensie.
Pentru handicap mediu conditia de stagiu pentru a beneficia de pensie cu reducerea varstei cu 10 ani este sgtagiul complet prevazut in anexa 5 pentru luna si anul nasterii d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Pensionescu Pensionescu Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu intocmirea dosarului de pensionare de invaliditate. Situatia este urmatoarea; Lucrez la o fabrica de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru limita de varsta persoana cu handicap Zsuzsana Zsuzsana Sotul meu este persoana cu handicap vizual, are certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din 2004 (permanent); a lucrat din 1985 fara intrerupere, ... (vezi toată discuția)
Am 56 ani si3 luni,am certificat de handicap accentuat,nerevizuibil,am ... 1qaz1QAZ1qaz 1qaz1QAZ1qaz Am 56 ani si3 luni,am certificat de handicap accentuat,nerevizuibil,am boala rara Addison pe imunitate,am hipotiroidism Hasshimoto,tot pe imunitate,am stenoza ... (vezi toată discuția)