avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să trec apartamentul cumpărat împreună cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să trec apartamentul cumpărat împreună cu fosta soție ...

Doresc să trec apartamentul cumpărat împreună cu fosta soție pe numele meu. Suntem divorțați de mai bine de 5 ani, dar nu am făcut partaj. Apartamentul a fost cumpărat în timp ce eram căsătoriți cu credit ipotecar. Soția nu are pretenții și este de acord să trec apartamentul pe numele meu. Încă nu m-am decis, dar nu exclud varianta de a vinde apartamentul peste 2/3 ani și aș dori să știu dacă există alte variante în afară de un contract de vănzare-cumpărare. Aș dori să știu care ar fi cea mai convenabilă variantă din punct de vedere financiar de a trece apartamentul pe numele meu sau orice altă formă de a avea un document legal privind partea soției (cedare, renunțare, donare...). Există posibilitatea ca fosta soție să dea o declarație notarială de renunțare sau de a dona partea cuvenită? Considerănd faptul că apartamentul este încă ipotecat, bănuiesc că banca va trebui să-și dea acordul pentru oricare dintre variante. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:56, 3 Decembrie 2023
Până la scadența creditului e complicat să rezolvați ceva. E și timpul scurt.
Faceti partaj. Daca nu luați acordul băncii, ramaneti amândoi coplatitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar apartament luat prin prima casă: am primit 1600 de euro de la fostul soț figurez în continuare coproprietar. pot să deschid proces ca să fiu ,,scoasă'' din credit? Desperados Desperados Am o problema mai dificila.apartament credit prima casa.Am facut cu fostul sot un partaj voluntar la notar.Mi a dat doar 1600 de euro,insa eu configurez in ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj ContSters259426 ContSters259426 am cumparat o locuinta prin credit prima casa, impreuna cu sotul meu, insa acum, in prag de divort, nu ne putem intelege asupra bunurilor dobandite in timpul ... (vezi toată discuția)