avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Se da următoarea situație. Tatăl și cei 3 copii vor să facă partajul la un apartament. Ce procent revine tatălui și ce procent revine la copii ? Mulțumesc frumos !
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
lupulescuvictor, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:45, 6 Decembrie 2023
Dacă faceți partaj, inseamna ca știți cotele, ca sunteți coproprietari.
Daca nu sunteti...nu știm cotele, pe cine mosteniti? Pe soția dvs?
Este vorba de bunicul meu care o să facă partajul cu cei 3 copii ai lui. Voiam să știu ce procent le vine la fiecare

gi-jane2 a scris:

Dacă faceți partaj, inseamna ca știți cotele, ca sunteți coproprietari.
Daca nu sunteti...nu știm cotele, pe cine mosteniti? Pe soția dvs?

Domnu, cand e vb de partaj, insemna ca au deja cotele stabilite, sunt scrise în actul de proprietate.
Dacă dvs nu știți cotele, inseamna ca nici nu au dezbatut succesiunea, după bunica probabil. Tata mosteneste 1/4 și copiii impart egal 3/4, deci la final fiecare va avea 1/4.
Deci reveniti și spuneți dacă a au dezbatut succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa persoana decedata Andrea9631 Andrea9631 Buna ziua, In 2008 decembrie 21 a decedat bunicul meu iar la 3 zile dupa, in 24 decembrie a decedat si tatal meu. Cand s-a facut mostenirea dupa bunicul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire danielbotezatu danielbotezatu Buna, Am o intrebare legata de dezbaterea mostenirii. Bunicii au avut doi baieti, fiecare cu cate 5 copiii. Au murit in ordinea asta: bunica, unchiul si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)