avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt divortat de 8 ani si in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt divortat de 8 ani si in urma casatoriei au rezultat ...

Buna ziua! Sunt divortat de 8 ani si in urma casatoriei au rezultat 2 copii, care la data divortului erau minori. Din anul 2019 ambii au declarat ca nu doresc sa mai aiba nici un contact cu mine ca tata. Din anul 2020 cand a fost actualizata pensia de intretinere, baiatul cel mare a devenit major si pensia de intretinere a continuat conform legii pana la maxim 26 de ani. Insa dupa ce pensia a fost actualizata si acesta a dus la tribunal dovada ca este student la zi la facultatea de informatica economica, acesta a renuntat la studii eu platindu-i in contianure fara sa stiu acest lucru. La un an m-a anuntat printr-un plic ca a renuntat la prima facultate si ca s-a inscris din nou la facultatea de cibernetica forma de invatamant la distanta. Acum in anul 2023, a renuntat si la facultatea de cibernetica si s-a inscris la administratie publica. Intrebarea mea este: se afla in continuare de studii? si pana cand sunt obligat sa ii platesc pensia deoarece el poate renunta si la facultatea actuala.
pana la urma, cati ani are ?
Pana la 26 ani
are 22 ani acum.multumesc frumos pentru raspuns

Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
cirlanvaleriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortat si am doi copii (unul major si unul ... cirlanvaleriu cirlanvaleriu Buna ziua, Sunt divortat si am doi copii (unul major si unul minor) pentru care platesc pensia de intnretinere conform legii de 1/3 din salariu. Copii nu isi ... (vezi toată discuția)
Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un an studile? mario.m mario.m Pot sa mai primesc pensie alimentara daca am intrerupt un an studile(dintre clasa aXII-a si facultate)? Deci dupa terminarea clasei a 12(2009) nu m-am inscris ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi poate explica cineva ce inseamna "contianure studii"? ... cirlanvaleriu cirlanvaleriu Buna ziua! Imi poate explica cineva ce inseamna \"continuare studii\"? Intreb asta in contextul in care pensia de intretinere se datoareaza unui major pana la ... (vezi toată discuția)