avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Sunt divortat si am doi copii (unul major ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Sunt divortat si am doi copii (unul major si unul ...

Buna ziua,
Sunt divortat si am doi copii (unul major si unul minor) pentru care platesc pensia de intnretinere conform legii de 1/3 din salariu. Copii nu isi doresc sa tina legatura cu mine. Baiatul major a devenit student in anul 2021 si a optat conform inscrisurilor de la facultate pentru forma de invatamant studii la distanta. Acum in anul 2022 luna noiembruie mi-a trimis o notificare printr-un executor judecatoresc ca doreste sa imi restituie cuantumul pensiei de intretinere pe 10 luni (din oct 2021 pana in iulie 2022) deoarece in anul întăi a renuntat la studii din motive medicale si in luna iulie 2022 a devenit student (forma de invatamant tot la distanta) la o alta facultate. In acest caz eu mai sunt obligat de lege sa-i platesc pensia de studii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:04, 18 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
el poate munci si se poate intretine. Doar daca e in nevoie, va poate solicita pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt divortat de 8 ani si in urma casatoriei au rezultat ... cirlanvaleriu cirlanvaleriu Buna ziua! Sunt divortat de 8 ani si in urma casatoriei au rezultat 2 copii, care la data divortului erau minori. Din anul 2019 ambii au declarat ca nu doresc ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și urmează sa nasc în luna iulie 2023. ... Laurampneagu Laurampneagu Sunt însărcinată și urmează sa nasc în luna iulie 2023. Am următorul caz: - pana în 30 septembrie 2021 am lucrat timp de 6 ani ca asistent medical ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie alimentara IONUTTTT IONUTTTT CUM TREBUIE PROCEDAT PENTRU SISTAREA PENSIEI ALIMENTARE PENTRU UN BAIAT IN VARSTA DE 22 ANI CARE URMEAZA CURSURILE DE INVATAMANT LA DISTANTA ALE UNEI FACULTATI ... (vezi toată discuția)