buna ziua,tatalmeu timp 32de ani a lucrat si era asigurat.Acum 4 ani de zile a intrat in somaj(9luni)si pana in ziua de azi nu a mai lucrat.Deci nu mai este asigurat ce pot a face....eu sunt asigurata si sunt in maternitate il pot ajuta?Este in spital....cu plobleme(ruptura de femur-internat la urgente si transperat la spitalul de boli infectioase cu probleme la pamani)Ce trebuie sa fac ca sa nu plateasca nimik?
Coasigurat nu poate fi la asigurararea dvs. pt ca in prezent dvs. sunteti asigurata prin efectul legii fara plata contributiei.Il puteti lua coasigurat cand veti incepe activitatea printr/o declaratie la locul de munca.
Mergeti la casa de asigurari,incheiati in contract de asigurat pe numele tatalui si va plati pe ultimele 6 luni contributia raportata la venitul minim pe economie.Nu este o suma mare.Dar acest aspect ar trebui sa/l faceti chiar maine......pt zilele de spitalizare care sunt descoperite e posibil sa va ceara plata serviciilor medicale, dar nu si pt perioada de urgenta care este gratuita conform legii.Depinde de cand va face asigurarea.Insa aveti nevoie de la administratia financiara de o adeverinta din care sa reiese faptul ca in perioada in care nu a mai avut serviciu nu a avut venituri supuse impozitului.In caz contrar situatia sta altfel.Pt acele venituri impozabile, va plati pe langa contributie si penalizari de intarziere numite accesorii conform codului de procedura fiscala.
Contributie cnas
Floryns
Buna ziua. Am si eu cateva intrebari legate de contributiile catre CAS, CNSAS, contributiile catre stat si voi incepe cu problema principala. Am 23 de ani, ... (vezi toată discuția)