Bună ziua. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ce sa fac în următoarea situație?
Am găsit un titlu de proprietate al bunicii mele care mai trăiește dar nu se mai poate deplasa în care pe lângă pământul extravilan este și un teren intravilan de 5000 mp cu casa, cu vie, etc. După lungi căutări am descoperit ca acel teren îi aparține altui vecin care la fel are și el pe titlu, aceeași vecini, aceleași cote, identic.
Bunica nu știe ce e cu titlu, cum e cu pământurile, etc, pt ca s a ocupat bunicul cât a trăit pana în 2018.
Eu cum procedez acum cu acel titlu??
Eu de unde iau pământul acela?
Mai exact aceleași pământ îl avem și noi și acel vecin pe titlu, iar cei de la primărie zice sa ne înțelegem între noi...
E normal??
Dacă și bunica dvs și vecinul are titlu valabil pe același teren, unul din ele trebuie anulat. Acest lucru se realizează, de cele mai multe ori, prin instanta. Deci, trebuie sa luați legătura cu un topograf (sa identifice titlurile și amplasamentul fiecăruia) și cu un avocat.
Mulțumesc.
Revin cu o alta întrebare.
În cazul în care cel al bunicii mele se anulează eu merg la topograf, sa l plătesc, apoi merg la avocat sa l plătesc, apoi rămân fără titlu și fără bani.
Exista aceasta posibilitate în condițiile în care cel al vecinului e făcut în '92 și cel al bunicii e în '95 ???
E mult mai complexa situația de atâta, nu se compara doar data. Sunt multe situații despre care poate fi vorba. Inclusiv puteți sa aveți amândoi titlu valabil și sa fie greșit amplasamentul.
La topograf și avocat mergeți întai sa vadă actele și starea de fapt și de drept corecta.
Mostenire
madriann
Buna Ziua!
Deschid acest topic la rugamintea mamei mele pentru a afla ce trebuie facut in situatia mai jos descrisa:
Proprietate 3077 mp intravilan (casa, ... (vezi toată discuția)