avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie si suspendare permis 1 luna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie si suspendare permis 1 luna

Buna ziua,
Sunt din Tg-Jiu si am fost oprit in trafic in aproprierea Aiudului de o brigada de politie si informat ca am fost filmat cu o camera in timp ce efectuam o depasire a unui camion pe un sector de drum unde exista un panou de circulatie "depasirea interzisa".
Am solicitat sa mi se faca dovada si dupa 10 min a venit un autoturism cu nr de AB-??-???, care nu avea numere de MAI ???, cu o camera de filmat de mana, fara a fi montata pe masina, cu doi indivizi care nu s-au prezentat si nici nu erau imbracati in politisti.
I-am intrebat daca au aviz metrologic si nu mi-au confirmat. Le-am prezentat actele , fara permis care nu-l aveam asupra mea. Mi-au intocmit procesul-verbal cu care nu am fost de acord si nu l-am semnat. PV a fost intocmit de un politist care de data asta purta echipamentul si care a consemnat in locul meu "Nu sunt de acord cu cele scrise mai sus". Am primit o amenda de 600 lei in 48 ore si suspendarea permisului pt o luna.
Mi-au dat si o dovada in care consemnau faptul ca sunt obligat la predarea permisului in termen de 5 zile pana la 03.02.2010 si ca mai pot circula pana la data de 14.02.2010.
Intrebarea mea este:
In cazul in care fac contestatie in instanta in termen de 15 zile, mi se prelungeste termenul de a conduce pana la definitivarea cazului?? Cine imi elibereaza aceasta dovada pt a putea conduce ?? Desi sunt convins ca s-ar putea sa-i castig in instanta (sunt f multe nereguli din partea lor si impreuna cu mine in aceeasi situatie a mai post o persoana din Cluj.), nu vreau sa stau fara permis pana la definitivarea cazului.
Cel mai recent răspuns: danmarinescu , utilizator 09:08, 1 Februarie 2010
Da, teremenul de introducere a plangere este de 15 zile.Cu un certificat de grefa eliberat de judecatoria unde ati introdus actiunea, va duceti la sediul politiei rutiere si va ridicati permisul. Il puteti folosi pana cand vi se respinge actiunea prin decizie definitiva sau il puteti pastra in caz de admitere. Consultati un avocat si verificati aparatura de inregistrare a poltiei.
~ Conținut șters la cerere ~
Ar putea sa-mi spuna cineva : In conditiile in care nu gasesc permisul si nu pot sa-l predau in termen de 5 zile la Politia Gorj, conform PV intocmit de politisti, ce se poate intampla ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati sa formulez plangerea impotriva unui proces verbal de contraventie titisor33 titisor33 Ieri mai exact pe data de 10-05 -2012 in jurul orei 14,la iesirea din Targul Mures spre Reghin,la ultima curba spre Selgros, in fata mea erau ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - depasire regulamentara zolano zolano Buna, DE60, in afara localitatii, singur in masina, zona cu depasire interzisa din cauza curbelor, o masina circula tras spre marginea drumului cu 40 la ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto dupa contestatie tavitavi9323 tavitavi9323 Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei legale de IPJ Giurgiu, eu fiind din Tg-Jiu. Am facut contestatie ... (vezi toată discuția)