avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Succesiune complicata. Am o cunostinta care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Succesiune complicata. Am o cunostinta care are o situatie deosebita in legatura ...

Buna ziua,
Am o cunostinta care are o situatie deosebita in legatura cu succesiunea.Pe scurt, situatia se prezinta asa : doi soti care au cetatenie romana si americana si au bunuri si in Romania si in SUA. Unul din ei a decedat. Impreuna nu au copii dar sotul are trei copii din alte casatorii, doi in SUA si unul in Romania iar sotia are frati in Romania. Fiecare au bunuri dinainte de casatorie . Intrebari;
1. Succesiunea se face separat in Romania respectiv SUA ?
2. In Romania cum se face succesiunea .
Multumesc anticipat pentru orice raspuns , in special de la @raluk0207
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:15, 14 Decembrie 2023
ar fi indicat sa ziceti care sot a murit si unde...
Barbatul (sotul) a murit in Romania
Daca a murit sotul, nu conteaza ca sotia are frati, aceștia o vor mosteni după decesul ei.
Ma interesează dacă succesiunea se face separat pentru bunurile din România respectiv SUA . Pentru bunurile din România au vocație succesorala și copii din SUA? Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2023
Viomio, utilizator
atat copiii din romania , cat si cei din sua, au drepturi egale. Vor imparti egal si ce se afla in Romania si ce se afla in Sua.
Cum a decedat aici si are si bunuri aici, mergeti la un notar de pe raza domiciliului si va da mai multe detalii
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, stabilire cote intre mostenitori Chan Chan Buna ziua, Exista un certificat de mostenitor dupa tatal decedat in 2003, pentru bunurile existente pe teritoriul Romaniei, cu 3 mostenitori : - Sotia ... (vezi toată discuția)
Mama si matusa mea au un apartament in timisoara. amandoua au ... Calmate18 Calmate18 Mama si matusa mea au un apartament in Timisoara. Amandoua au murit in Statul Florida,USA. O avocata din Timisoara mi-a scos CF si imi spune ca succesiunea se ... (vezi toată discuția)