avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face donatie a uneia dintre parti, daca nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face donatie a uneia dintre parti, daca nu sunt iesita ...

Se poate face donatie a uneia dintre parti, daca nu sunt iesita din indiviziune? Sora mea a deschis proces pentru iesirea din indiviziune in anul 2019. Urmatoarea data a procesului este martie 2024. Ea, ca reclamanta, vrea sa inchida procesul si sa faca donatie a partii pe care o detine. Noi suntem co-propietare, insa ea doreste sa vanda partea ei. Acum spune ca vrea sa doneze. Intrebarea este: se poate face asta, fara acordul meu? Mentionez ca nu avem nici intabularea facuta la proprietate (casa + teren), iar eu am fost cea care a locuit aici de mai bine de 30 de ani.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:20, 5 Decembrie 2023
Da, sora poate sa își vanda/doneze cota fără acordul dvs.
Dar are nevoie de documentație cadastrala și intabulare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

?pprocura specială sau generală ?a Mysti Mysti Buna ziua , după un proces de succesiune in instanța ; dupa efectuarea unei tranzacții ; eu si fratele am rămas unicii mostenitori pe respectivul imobil ; ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Donatie, iesire din indiviziune, cadastru Adriana68 Adriana68 Detin impreuna cu alti doi verisori o casa si un teren. Acestea sunt pe numele parintilor nostri. Nu este facut cadastru si intabularea. Unul din verisori ... (vezi toată discuția)