avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua,am o întrebare ,în legătură cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua,am o întrebare ,în legătură cu concediul medical ...

Bună ziua,am o întrebare ,în legătură cu concediul medical ,am o gripa f urata abia ma pot tine pe picioare ,azi am vb cu sefa mea și a zis ca nu poate sa plătescă concediu medical pentru ca asa trebuie sa plătească și pentru altcineva care ma va înlocui cât sunt eu în concediu medical....cum proceda sa benificez de concediu medical cu plata??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:10, 8 Decembrie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu plateste decat un salariu pentru cel care va tine locul , nu doua ... luati-va concediu medical, il depuneti la angajator si daca nu vi-l plateste sesizati Casa de Asigurari de Sanatate.

Angajatorul nu mi-a plătit concediul medical. Cui mă adresez?
www.avocatnet.ro/articol_597...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut senzația că este o glumă. Pe ce lume trăiește "șefa" asta a dvs.? Ea habar nu are de legislația muncii. Nu știe că dreptul la concediu medical nu se discută, nu știe că nu angajatorul îl plătește, mă întreb ce știe de fapt?!

După ce depuneți actele necesare pentru plata concediului, dacă nu vi-l plătește, vă adresați justiției. Veți câștiga sigur, veți primi cheltuielile de judecată și daune morale. Dar nu veți ajunge acolo: după depunerea actelor, vi se va plăti concediul, că nu sunt toți "duși" în compania aceea.

Adela32@ a scris:

Bună ziua,am o întrebare ,în legătură cu concediul medical ,am o gripa f urata abia ma pot tine pe picioare ,azi am vb cu sefa mea și a zis ca nu poate sa plătescă concediu medical pentru ca asa trebuie sa plătească și pentru altcineva care ma va înlocui cât sunt eu în concediu medical....cum proceda sa benificez de concediu medical cu plata??

Din cate stiam eu, angajatorul e obligat sa platasca primele 3 zile de concediu medical. Nu i se ramburseaza de catre casa de asigurari.
OUG 158/2005
art. 12
Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează:
A. de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă, cu excepția indemnizațiilor aferente certificatelor de concediu medical acordate persoanelor asigurate pentru care a fost instituită măsura izolării, potrivit Legii nr. 136/2020;

B. din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, începând cu:a) ziua următoare celor suportate de angajator, conform lit. A, și până la data încetării incapacității temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia;
....

In practica, angajatorul plateste totul , dupa care va recupera suma de la CAS.
Va mulțumesc pentru răspuns, nu vrea sa plătească doar daca e vorba despre un accident grav altfel pentru gripe banale nu accepta asa a zis
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical pdmg pdmg Buna ziua. Am si eu o intrebare :cum se plateste concediul medical? daca angajatorul este obligat sa mi plateasca banii daca acestia nu i au venit de la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul medical de 7 zile? angelica3525 angelica3525 Am avut CM 7 zile . Cine trebuie sa-mi plateasca acest CM , firma sau Casa de Asigurare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie concediu medical noidoi noidoi Buna ziua. Ati putea sa imi spuneti cine plateste indemnizatia de concediu medical pt un angajat? Statul sau angajatorul? Si daca nu e platita de angajator, ... (vezi toată discuția)