avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care este procedura de inchidere a unui SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care este procedura de inchidere a unui SRL?

Care este procedura de inchidere a unui SRL infiintat in luna martie 2023 care nu a avut activitate ?
Mentionez ca nu s-a depus nici o declaratie si nu este platitor de TVA.
Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: hogye lavinia , utilizator 14:15, 6 Decembrie 2023
Cautati pe www.onrc.ro informații privind documentele (necesare la cele doua etape) pentru radiere urmata de dizolvare simultana a SRL-ului.
Dar mai întâi rezolvați cu un contabil problema referitoare la nedepunerea niciunei declaratii pentru aceste câteva luni de functionare a firmei. Una e sa nu fi avut activitate și alta e sa nu fi depus deloc declaratiile care se depun chiar și cu zero.
Colaborarea cu contabilul se va putea face în baza unui contract de prestari servicii (cu factura si chitanta pe firma) pentru cateva zile cat ii trebuie sa va ajute în depunerea declarațiilor.
Tot acel contabil va va întocmi și bilanțul (situatiile financiare) de inchidere firma care va trebui depus la finanțe și registrul comerțului.
Deci rezolvați asta rapid caci acolo la închiderea firmei, în etapa a doua dintre cele doua de care v-am amintit la început, va trebui sa atașați și un act de la finanțe cum ca nu sunt probleme cu depunerea la zi a declarațiilor.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falimentul unei firme fara activitate Melidna12 Melidna12 buna ziua, am o problema cu o firma care este inactiva, defapt nu a avut niciodata activitate de 7 ani de cand este infiintata. Cum se poate declara ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii radin radin Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru ... (vezi toată discuția)
Costuri onrc privind suspendarea sau dizolvarea firmei! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT :-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru ... (vezi toată discuția)