avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un apartament intr-o vila cu parter si etaj (si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un apartament intr-o vila cu parter si etaj (si pod). Eu am ...

Am un apartament intr-o vila cu parter si etaj (si pod). Nu exista asociatie de proprietari. Eu am apartamentul de la etaj si se infiltreaza apa.
Cine are responsabilitatea de a face reparatiile la acoperis si in baza carui document?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
Simionescu Mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:26, 6 Decembrie 2023
Responsabilitatea apartine tuturor proprietarilor...
In documentele de achizitie a apartamentelor, probabil ca undeva se stipuleaza si cota-parte indiviza de proprietate, astfel v-ar veni f. usor sa calculati cheltuielile ce revin fiecarui proprietar (adica proprortional cu cota-parte indiviza de proprietate.
Puteti lectura din NCC ( Legea nr, 287/2009 )
Cap. IV Proprietatea comuna, incepand cu art. 631...
Eventual, consultati un avocat - daca nu va intelegeti.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune la reparatii Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, doresc sa va intreb: cine trebuie sa suporte cheltuiala pt reparatia acoperisului fisurat, cel care sta la ultimul etaj si caruia i se infiltreaza ... (vezi toată discuția)
Cumparare cota indiviza pod AntoanelaC AntoanelaC Buna seara, As dori sa achizitionez un apartament la etajul 1 al unei vile. Aceasta se afla intr-o stare destul de avansata de degradare in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc jenicaprod jenicaprod Este obligatoriu ca in cazul construirii unui acoperis la bloc, toti locatarii sa plateasca cote egale(cel de la ultimul etaj la fel ca cel de la parter)? ... (vezi toată discuția)